Armata Ungariei primeşte anul acesta primele obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Maghiare au derulat procedura de primire a primului obuzier german autopropulsat Panzerhaubitze 2000 (calibru 155 mm), produs de grupul industrial german Krauss-Maffei Wegmann (KMW), a precizat cotidianul maghiar Portfolio, făcând trimite la declaraţiile lui Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare.

În anul 2018, Ungaria a semnat cu contract cu grupul industrial german Krauss-Maffei Wegmann (KMW) pentru achiziţionarea a 24 de obuziere autopropulsate PzH 2000 şi a 44 de noi tancuri Leopard 2A7, ca parte a programului de înzestrare Zrínyi.

Gáspár Maróth a precizat că primele obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria la sfârșitul primăverii și începutul verii, unde vor fi predate Divizonul 101 Artilerie al Brigăzii 25 György Klapka. 

Este de aşteptat ca toate cele 24 de obuziere autopropulsate PzH 2000 să fie livrate către Forţele Armate Maghiare până la sfârşitul anului viitor.

Gáspár a ţinut să precizeze că această achiziţie a fost mai mult decât necesară, deoarece, din 2004, odată cu renunţarea la lansatoarele de rachete BM-21, la obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika și 2S3 Akatsiya, armata ungară a rămas fără sisteme de artilerie autopropulsată. Doar obuzierele de calibrul 152 mm D-20 au mai rămas în dotarea Forţelor Armate Maghiare, dar acestea sunt considerate învechite.

Una dintre cele mai importante fabrici de muniție și explozibili din Europa este în curs de construire în oraşul Várpalota din Ungaria. După cum a precizat şi Gáspár Maróth, pe lângă alte multe tipuri de muniţie care ar urma să fie fabricate la Várpalota, este de așteptat să se producă şi cea 155 mm – utilizată pe obuzierul autopropulsat Panzerhaubitze 2000.

Amintim că, în vara anului trecut armata ungară a primit primele tancuri second-hand Leopard 2A4 modernizate pe care Budapesta le-a achiziţionat de la compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), în urma unui acord încheiat cu Berlinul.

Conform contractului semnat în 2018, compania germană KMW trebuie să producă 44 de noi tancuri Leopard 2 ale standardului A7 + și să furnizeze 12 tancuri Leopard 2A4 din stocurile existente ale companiei către Forţelor Armate Ungare, în scopuri de instruire.

Cele 12 tancuri Leopard 2A4 modernizate vor fi utilizate mai întâi în procesul de recalificare a soldaților ungari pentru că aceştia să se acomodeze mai uşor cu specificaţiile tehnice ale tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, deoarece întreținerea și utilizarea acestora diferă foarte mult de tancurile T-72 sovietice pe care armata ungară le folosește din 1978.

Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel