Armata Ucraineană: Forțele ruse de ocupație evită ciocnirile directe atât cu militarii ucraineni, cât și cu civilii (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele ruse de ocupație încearcă să evite ciocnirile directe nu numai cu armata ucraineană, ci și cu civilii care blochează deplasarea convoaielor cu tehnica militară. Ocupantul rus este este tot mai puţin motivat să înainteze pe tertoriul Ucrainei, deoarece îşi dă seama că aici nu-i aștepta nimeni, spune Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene.

Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, pe direcţia unor localităţi învecinate cu capitala Kiev, inamicul (forţele ruse de ocupaţie) a renunţat să mai întreprindă măsuri active.

 

Tehnică militară aparţinând forţelor militare ruse de ocupaţie, abandonată pe marginea drumului

 

 

Pe drumurile care duc către localităţile Malin și Irpin, forţele ruse de ocupaţie au redus semnificativ ritmul în care avansau, deoarece au suferit pierderi semnificative și s-au oprit. 

De asemenea, pe direcția Cernobîl, inamicul a încercat să dezvolte o ofensivă în direcția Demidov și Irpin, dar și-a pierdut potențialul ofensiv.

În regiunea Zhitomir, ocupantul rus încearcă să desfășoare noi unităţi de luptă. În același timp, forţele ruse de ocupaţie încearcă să instaleze tabere cu tehnică militară (logistică) în localităţii din regiunea Kiev

Forțelor Armate Ruse, care desfășura operațiuni ofensive în direcția Krasnograd și Izium pentru a crea condiții optime încercuirii forțelor armate ucrainene, au suferit pierderi, iar înaintarea lor a fost oprită.

Printre altele, în comunicatul de presă, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene atrage atenţia asupra faptului că în ,,Zona Operațională a Mării Negre, ocupanții ruși continuă pregătirile pentru o operațiune de debarcare navală pe coasta Mării Negre a Ucrainei (raioanele Zatoka, Odesa). S-a remarcat desfășurarea grupurilor de flotă navală.’’

 

Ocupantul rus este demoralizat și continuă să sufere pierderi atât militari, cât şi echipamente

 

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-o postare pe contrul sau de Facebook, că azi, 2 martie, la 147 de ore de când Ucraina a fost atacată, ocupanții ruși își mențin din ce în ce mai greu capacitatea de luptă a unităților pe teritoriul ucrainean.

"Natura evenimentelor se schimbă. Ocupanții ruși încearcă să păstreze cumva capacitatea de luptă a unităților lor. Dar este din ce în ce mai rău. Acest lucru este evidențiat de capturarea în mod repetat a unor grupuri de soldați și ofițeri ruși'', a spus Reznikov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel