Armata SUA testează noul sau sistem de arme laser DE M-SHORAD în condiții reale de luptă în Irak

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a desfășurat în Irak noile sale sisteme de apărare antiaeriană cu lase de mare putere și rază scurtă de acțiune (DE M-SHORAD), după cum relatează publicaţia Defense News. Aceste sisteme avansate de arme laser sunt testate în medii de luptă reale pentru a le evalua eficacitatea și capacitatea operațională.

Desfășurarea include trei dintre vehiculele de luptă echipate cu laser DE M-SHORAD, urmând ca un al patrulea să li se alăture după ce va fi supus unor modificări suplimentare, potrivit generalului-locotenent Robert Rasch, director al Army Rapid Capabilities and Critical Technologies Office.

Această inițiativă face parte din strategia mai amplă a U.S. Army de a include platforme terestre echipate cu arme laser de 50 de kilowați în arsenalul său, cu scopul de a îmbunătăți măsurile de apărare împotriva amenințărilor aeriene.

În timp ce primul pluton format din prototipuri este operațional în zona de acțiune a Comandamentului Central al SUA, U.S. Army evaluează şi testează în același timp alte platforme laser cu o capacitate de 50 de kilowați. Această abordare pe două direcții subliniază angajamentul Armatei SUA de a dezvolta un sistem robust de apărare aeriană care să valorifice cele mai recente tehnologii în domeniul sistemelor bazate pe arme laser.

Programul DE M-SHORAD (Directed Energy Maneuver-Short Range Air Defense) este o piatră de temelie a strategiei armatei SUA de a-și îmbunătăți semnificativ capacitățile de apărare aeriană ca răspuns la amenințările aeriene în continuă evoluție.

Din 2005, complexitatea amenințărilor aeriene la adresa forțelor terestre americane a suferit o transformare majoră. Proliferarea sistemelor aeriene fără pilot la bord (UAS) și desfășurarea cu succes a acestora în diverse conflicte, inclusiv în situația actuală din Ucraina, a evidențiat nevoia urgentă de soluții de apărare aeriană robuste și mobile.

Recunoscând escaladarea amenințării și resursele limitate de apărare aeriană disponibile pentru diviziile armatei americane, Pentagonul s-a angajat într-un plan ambițios pentru a spori capacitatea de apărare aeriană a forțelor terestre. Această inițiativă a avut ca scop echiparea unităților armatei cu capacitatea de a contracara în mod eficient o gamă largă de amenințări aeriene, de la drone până la amenințări mai tradiționale - avioane și rachete.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel