Armata SUA testează noul model de tanc Abrams M1A2C

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata SUA a dezvăluit noi detalii despre cea mai nouă versiune a tancului de luptă numită M1A2C Abrams.

Într-un interviu pentru FOX 10, inginerul de testare Robert Wilson, de la Yuma Proving Ground, a declarat că modernizarea tancului Abrams include o nouă mitralieră, un control îmbunătățit al focului - echipajul fiind în măsură să stabilească distanța dorită de explozie a proiectilului față de inamic - , o vedere mai bună în infraroșu și o nouă unitate de energie care permite tancului să alimenteze comunicațiile și senzorii fără a-și porni motorul cu turbină de 1.500 CP.

Lista îmbunătățirilor nu se oprește aici: electronica de control îmbunătățită a focului înseamnă că tunul M1A2C poate trage mai repede și mai precis; motorul, sistemul de transmisie și pistele au fost actualizate pentru o performanță mai ridicată și pentru a suporta creșterea greutății platformei.

"Puterea totală pe care o poate suporta noul sitem este de peste 70 de tone, fără probleme", a spus Wilson. 

La începutul acestui an a fost raportat că versiunea rectifică multe din problemele legate de spațiu, greutate și putere identificate în timpul operației Irak Freedom și va fi varianta fundamentală pentru toate viitoarele upgrade-uri implementate. Pe lângă îmbunătățirea supraviețuirii, Abrams M1A2C poate găzdui orice tehnologie nouă pe care armata o consideră relevantă din punct de vedere operațional. Îmbunătățirile se concentrează pe creșterea marjei de putere electrică, sistemele de întreținere a vehiculelor, protecția integrată contra dispozitivelor explozive improvizate, o nouă unitate de alimentare auxiliară, o instruire încorporată și o legătură de date privind muniția.

Este cel mai fiabil model Abrams produs vreodată și va reduce povara logistică a Armatei oferind interconectivitate la nivel de unitate pentru sistemele de întreținere și alimentare.

Unele surse au raportat că noua versiune nouă a lui Abrams va fi echipată cu un sistem de protecție activă de ultimă oră pentru tancuri, eliminând amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de rachete și rachete ghidate anti-tanc.

Vezi și: Pentagonul solicită 2,2 miliarde de dolari pentru modificarea tancului M1 Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel