Armata SUA testează noul model de tanc Abrams M1A2C

Eduard Pascu / 25 iul 2019 / 17:05

Armata SUA a dezvăluit noi detalii despre cea mai nouă versiune a tancului de luptă numită M1A2C Abrams.

Într-un interviu pentru FOX 10, inginerul de testare Robert Wilson, de la Yuma Proving Ground, a declarat că modernizarea tancului Abrams include o nouă mitralieră, un control îmbunătățit al focului - echipajul fiind în măsură să stabilească distanța dorită de explozie a proiectilului față de inamic - , o vedere mai bună în infraroșu și o nouă unitate de energie care permite tancului să alimenteze comunicațiile și senzorii fără a-și porni motorul cu turbină de 1.500 CP.

Lista îmbunătățirilor nu se oprește aici: electronica de control îmbunătățită a focului înseamnă că tunul M1A2C poate trage mai repede și mai precis; motorul, sistemul de transmisie și pistele au fost actualizate pentru o performanță mai ridicată și pentru a suporta creșterea greutății platformei.

"Puterea totală pe care o poate suporta noul sitem este de peste 70 de tone, fără probleme", a spus Wilson. 

La începutul acestui an a fost raportat că versiunea rectifică multe din problemele legate de spațiu, greutate și putere identificate în timpul operației Irak Freedom și va fi varianta fundamentală pentru toate viitoarele upgrade-uri implementate. Pe lângă îmbunătățirea supraviețuirii, Abrams M1A2C poate găzdui orice tehnologie nouă pe care armata o consideră relevantă din punct de vedere operațional. Îmbunătățirile se concentrează pe creșterea marjei de putere electrică, sistemele de întreținere a vehiculelor, protecția integrată contra dispozitivelor explozive improvizate, o nouă unitate de alimentare auxiliară, o instruire încorporată și o legătură de date privind muniția.

Este cel mai fiabil model Abrams produs vreodată și va reduce povara logistică a Armatei oferind interconectivitate la nivel de unitate pentru sistemele de întreținere și alimentare.

Unele surse au raportat că noua versiune nouă a lui Abrams va fi echipată cu un sistem de protecție activă de ultimă oră pentru tancuri, eliminând amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de rachete și rachete ghidate anti-tanc.

Vezi și: Pentagonul solicită 2,2 miliarde de dolari pentru modificarea tancului M1 Abrams

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy