Armata SUA vrea să înlocuiască zeci de mii de camioane. Contractele sunt evaluate la peste 24 de miliarde de dolari

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
HX3 Common Tactical Truck / Rheinmetall
HX3 Common Tactical Truck / Rheinmetall

Armata SUA a selectat patru companii de apărare pentru a dezvolta prototipuri pentru programul său Common Tactical Truck (CTT).

Cele 4 companii/asocieri sunt: Oshkosh Defense, Mack Defense, Navistar Defense și asocierea dintre Rheinmetall și GM Defense. Cei patru ofertanți vor negocia contracte în valoare totală de 24,3 milioane de dolari, se arată în comunicatul armatei SUA.

Ca parte a acordului, fiecare firmă va dezvolta trei prototipuri pentru fiecare variantă CTT (Common Tactical Truck), inclusiv camionul tactic cu mobilitate extinsă, sistemul de încărcare paletizat și capul-tractor M915 Line Haul/cap-tractor mediu M1088.

Foto: Conceptul ”Common Tactical Truck” (CTT)

Companiile vor trebui să trimită proiecte digitale și studii asociate pentru fiecare prototip.

Numărul total al vehiculelor nu a fost publicat, dar Rheinmetall și GM Defense au anunțat că înțelegerea cu US Army prevede furnizarea de până la 40.000 de camioane, evaluate la 14 miliarde de dolari, scrie Reuters.

La rândul lor, cei de la Oshkosh au declarat că va livra armatei SUA trei variante pentru testare și evaluare.

Prototipurile celor patru ofertanți vor fi evaluate în 2024, iar rezultatele vor fi transmise Consiliului de supraveghere a cerințelor armatei.

Biroul programului va desfășura apoi o competiție completă și deschisă care va cere ofertanților să producă vehicule pentru testarea preliminară.

CTT este o familie de vehicule care valorifică tehnologii și practici comerciale, permițând costuri reduse de achiziție printr-un „nivel crescut de standardizare”.

Programul va îngloba inclusiv sistemele avansate de asistență a șoferului.

„În plus, comunitatea în familia de vehicule CTT va permite designuri modulare deschise și piese de reparații interschimbabile în întreaga flotă, ceea ce va duce la raționalizarea lanțurilor de aprovizionare și la reducerea costurilor totale ale ciclului de viață.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel