Armata SUA încearcă să stabilească baze de rezervă în deșertul vestic al Arabiei Saudite

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 18 februarie, canalul american în limba arabă "Al Hurra" a relatat că un responsabil militar de rang înalt a declarat că armata americană caută baze de rezervă în Arabia Saudită pentru a evita ca forțele sale dislocate în regatul saudit să devină ținte în cazul unor tensiuni cu Iranul.

Comandantul Comandamentului Central al Armatei SUA (CENTCOM), generalul Kenneth F. McKenzie Jr., a declarat, unei delegații de presă, la bordul unui avion militar, într-un turneu în Orientul Mijlociu: "nu intenționăm să construim noi baze [...] vrem să putem să ne relocăm în alte baze care să fie utilizate în perioade de pericol extrem".

Generalul Kenneth F. McKenzie Jr. a afirmat că acestea sunt aspecte pe care orice plan militar înțelept le include pentru a-i spori flexibilitatea și pentru a descuraja și împiedica un eventual atac din partea unui adversar.

MacKenzie a vizitat Arabia Saudită luna trecută pentru a discuta cu autoritățile saudite posibilitatea utilizării bazelor militare saudite din vestul țării, pentru a servi drept locații de rezervă pentru forțele SUA din regiune în cazul tensiunilor cu Teheranul.

"Wall Street Journal" a relatat despre planuri referitoare la porturi și baze aeriene din deșertul vestic al regatului, pe care armata SUA va încerca să le dezvolte ca facilități ce ar putea fi utilizate în cazul unui război cu Iranul.

La sfârșitul anului trecut, armata SUA a dislocat în regiune portavionul "USS Nimitz",  iar două bombardiere B-52 au survolat Golful Persic într-o demonstrație de forță menită să descurajeze Iranul să atace forțele SUA, cu ocazia comemorării unui an de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, fost comandant al Fortei Quds, unitate de elită a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice însărcinată cu desfășurarea operațiilor militare în străinătate.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel