BAE Systems va livra infanteriei marine americane noi modele de vehicule amfibii

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania britanică Bae Systems a confirmat faptul că Infanteria Marină Americană (US Marine Corps) va primi noi vehicule amfibii de luptă. Contractul se ridică la peste 67 milioane de dolari.

BAE Systems și Iveco Defense Vehicles, au primit o modificare de contract, în valoare de 67 milioane USD din partea Infanteriei Marinei Americane pentru a dezvolta noi variante pentru programul Familia Vehiculelor de Luptă Amfibii (ACV) pentru sporirea nivelului de cunoaștere a situației la câmpul de luptă și a puterii de foc.

"ACV s-a dovedit a fi o platformă versatilă capabilă de numeroase configurații care să răspundă cerințelor actuale și viitoare de misiune", a declarat John Swift, director de programe amfibie la BAE Systems. "Cu acestă recunoaștere, BAE Systems va fi capabil să dezvolte o gamă de vehicule care vor furniza tehnologia și capacitatea pe care marinarii le cer pentru a își îndeplini misiunea în sprijinul securității naționale".

Contractul solicită proiectarea și dezvoltarea comenzii (ACV-C) și variantele de tun calibru 30 mm (ACV-30). ACV-C încorporează șapte stații de lucru pentru a asigura conștientizarea situației și controlul spațiului de luptă. ACV-30 integrează un tun de 30 mm pentru a asigura letalitatea și protecția necesară marinarilor, lăsând suficient spațiu pentru transportul de trupe și sarcina utilă.

BAE Systems a primit anterior un contract de producție inițială în iunie 2018 pentru varianta de personal (ACV-P). Corpul marin a anunțat că ACV a finalizat cu succes testarea anticipată a cerințelor și nu ar mai fi urmărit o abordare de dezvoltare ACV 1.1 și ACV 1.2. Programul este acum cunoscut sub numele de Gama Vehiculelor ACV, care cuprinde lățimea și adâncimea capabilităților vehiculului și mai multe variante.

BAE Systems are o lungă moștenire de proiectare și de construire a vehiculelor amfibii și este un furnizor principal al vehiculelor de luptă, care a produs peste 100.000 de unități pentru clienți din întreaga lume. Vehiculele de apărare Iveco aduc o experiență dovedită suplimentară, care a proiectat și construit mai mult de 30.000 de vehicule militare multifuncționale, protejate și blindate.

Dezvoltarea variantelor ACV va avea loc la Stafford-Virginia, San Jose-California, Sterling Heights-Michigan, Aiken-Carolina de Sud și York-Pennsylvania.

Vezi și: Germania își extinde capabilitățile de artilerie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel