Armata rusă va primi noile rachete balistice intercontinentale grele de tip Sarmat începând din anul 2022

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat cotidianului rus de propagandă Krasnaia Zvezda și publicat în ediția din 16.12.2020, comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că noile rachete balistice intercontinentale Sarmat vor fi introduse în serviciul de luptă începând din anul 2022.

,,În prezent, continuă pregătirile pentru testele de zbor ale complexului de rachete Sarmat. În același timp, au fost demarate pregătirile pentru introducerea acesteia în dotarea diviziei de rachete din Uzhur. Primul regiment al diviziei dotat cu noile rachete grele va intra în serviciul de luptă în anul 2022”, a precizat Karakaev.

Racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat cu bazare staționară (în puțuri) va înlocui cea mai grea rachetă strategică din lume RS-20V Voevoda (Satana în clasificare NATO).

Aceasta dispune de un focos multiplu, cu blocuri individuale de dirijare. Racheta are o lungime de 35,5 metri și un diametru de trei metri. Greutatea de start a acesteia este de 208,1 tone, iar bătaia de 18.000 de kilometri.

Potrivit declarațiilor lui Karakaev, în prezent, în dotarea RVSN se află mai multe tipuri de rachete, cu bazare mobilă și staționară. Este vorba despre rachetele Avangard, Voevoda, Stilet, Topol-M și Yars bazate în puțuri și despre rachetele Topol, Topol-M și Yars cu bazare mobilă.

Baza înzestrării RVSN va fi reprezentată de rachetele balistice intercontinentale Yars, atât cu bazare staționară, cât și mobilă. În total, cu acestea vor fi dotate opt divizii de rachete. Până în prezent a fost finalizată dotarea a cinci divizii de rachete din Teikovo, Yashkar-Ola, Nizhny Tagil, Novosibirsk și Irkutsk cu versiunea mobilă a rachetei Yars. În același timp, continuă dotarea diviziilor din Barnaul și Bologovsky cu rachete Yars mobile și a diviziei din Kozelsk cu rachete Yars staționare.

După cum a precizat Karakaev, până la sfârșitul anului 2020, procentul de tehnică modernă din dotarea RVSN va ajunge la 81%.

În prezent, Complexul Militar Industrial livrează RVSN complexe de rachete Yars, în versiune staționară și mobilă, precum și rachete Avangard, în versiune staționară. Capacitatea acestuia este de aproximativ 20 de instalații de lansare pe an.

Comentariul autorului: Declarațiile comandantului RVSN au fost făcute cu ocazia Zilei RVSN, care se sărbătorește pe 17 decembrie.

În prezent, în compunerea RVSN se află trei armate de rachete (27, 31 și 33) dislocate la Vladimir, Orenburg și Omsk. Acestea includ 12 divizii, cu peste 40 de regimente de rachete.

Potrivit datelor din 2020, în dotarea RVSN se află 320 de rachete balistice intercontinentale, din care 149 RS-24 Yars cu bazare mobilă și staționară, cu 1.181 de focoase (596 pentru Yars).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel