Armata rusă a eliberat un vas capturat de pirați (Video). Forțele speciale ruse au descins pe nava civilă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Nava Lucia, capturată de pirați și eliberată de forțele antitero ruse. Sursă foto: Captură YouTube Zvezda TV, Ministerul Apărării de la Moscova
Nava Lucia, capturată de pirați și eliberată de forțele antitero ruse. Sursă foto: Captură YouTube Zvezda TV, Ministerul Apărării de la Moscova

Marina rusă a răspuns unui apel SOS al unei nave civile capturată în largul coastelor Africii de către pirați.

Apelului navei cargo civile a răspuns distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord. Imagini surprinse de la acțiunea navei de război ruse au fost date publicității de Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării de la Moscova.

Sursa citată precizează că luni, 25 octombrie, în jurul orei 13:00, echipajul distrugătorului rus Viceamiral Kulakov a primit un mesaj SOS de la nava cargo Lucia, care se afal în momentul respectiv în Golful Atlantic al Guineei.

Nava Lucia, sub pavilion panamez, naviga din Togo către Camerun și a fost deturnată de pirați înarmați care s-au folosit de bărci de mare viteză. Echipajul navei a reușit să se baricadeze în sala motoarelor și să transmită mesajul de ajutor navei de război ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova precizează că de pe distrugătorul rus, un elicopter KA-27PS, având la bord o unitate specială de luptă antitero, s-a deplasat de urgență către nava capturată de pirați.

Sursa citată precizează că în momentul în care pirații au văzut elicopterul rus au părăsit de urgență nava. Ulterior, unitatea de luptă antitero a coborât din elicopter pe nava cargo, eliberând echipajul navei și inspectând nava. 

Filmulețul publicat de Ministerul Apărării de la Moscova durează un minut. Imaginile au fost cu siguranță surprinse de la bordul elicopterului. Pe materialul video se poate observa distrugătorul rus, dar și cum pirații, cu ajutorul bărcilor de mare viteză, părăsesc nava cargo în timp ce elicopterul rus se apropie. Se observă o parte a momentului în care luptătorii ruși securizează perimetrul și inspectează nava cargo după aterizarea pe ea.

Video din momentul în care forțele ruse eliberează nava cargo capturată de pirați. Materia dat publicității de Ministerul Apărării de la Moscova prin Zvezda TV:

Amintim că distrugătorul Amiral Kulakov, împreună cu mai multe nave ale Flotei ruse de Nord, au operat timp de trei săptămâni în apele Golfului Guineea. Nava de război rusă a intrat pe 18 august în Marea Mediterană, unde s-a alăturat Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Misiunea respectivă a durat până pe 23 septembrie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel