Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat noile prevederi ale Ordonanței Militare Nr. 7. Astfel, printre măsurile impuse de Guvern în combaterea epidemiei de COVID-19, la solicitarea Ministerului Mediului, a fost introdus un articol în ordonanță pentru a preveni infracțiunile silvice.

Astfel, ministrul Marcel Vela a anunțat că personalul MApN, împreună cu cel al MAI și Garda Forestieră, vor participa la acțiuni de control pentru a preveni infracțiunile silvice.

„La solicitarea domnului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în Ordonanța Militară un articol pentru a preveni infracțiunile silvice în această perioadă.

Personalul Gărzilor Forestiere, teritoriale sau județene, ori cu atribuții de control sau pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe toate drumurile publice, din zona de competență, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activității și controalelor specifice pe linie de control silvic.

Controalele specifice se vor face în punctele de control existente în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control și de pază pe linie silvică”, a conchis ministrul Marcel Vela.

Acesta a precizat că Ordonanța Militară numărul 7 va fi publicată în cursul acestei zile în Monitorul Oficial.

Articolul din Ordonanța Militară Numărul 7 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, care face referire la infracțiunile silvice:

Art. 17. — (1) Personalul gărzilor forestiere teritoriale și județene sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică va participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activităților/controalelor specifice pe linie de control silvic.

(2) Controalele specifice se fac în punctele de control existente, în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel