Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat în declaraţia de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că a semnat Ordonanţa Militară nr 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19. Ordonanța a fost vizată de premierul Ludovic Orban și include, printre altele, carantinarea localității Țăndărei din județul Ialomița.

Vela a amintit că din totalul cazurilor confirmate azi în Ialomița, în număr de 48, 31 sunt din Țăndărei. Mai mult, șapte persoane care au decedat din opt în Ialomița sunt tot din Țăndărei.

Măsura a fost instaurată după ce mai multe persoane nu au respectat restrcițiile privind distanțarea socială.

„În județul Ialomița din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. (...) Iar din totalul de opt pacienți decedați, șapte sunt tot din orașul Țăndărei.

În Ordonanța Militară  Nr. 7 am stabilit: se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în diferite domenii, precum ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situații de urgență, administrația publică locală, asistența și protecția socială, activitățile judiciare și serviciile de utilitate publică, energie, agricultură, alimentație publică, pentru funrnizorii de apă, comunicații și transport.

 

Personalul MAI și MApN se vor asigura că legea va fi aplicată

 

„Vreau să anunț cetățenii din Tăndărei că măsurile de verificare, control și acces înspre și dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor MAI, în colaborare cu cele ale MApN și că vom aplica legea.

Consiliul Județean Ialomița, Primăria, Consiliul Local, vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de protecție și asistență socială. Vor verifica funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice precum și, evident, aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa (...)

Este strict interzisă intrare și ieșirea din orașul Țăndărei prin alte zone și căi de acces decât cele publice”, a conchis ministrul Marcel Vela, în cadrul conferinței de presă de la sediul MAI.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel