Armata poloneză a primit drone kamikaze (Foto/Video) Forţele de Apărare Teritorială vor utiliza sistemul Warmate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Poloneze au introdus oficial în serviciu, săptămâna aceasta, sistemul de muniție ghidată Warmate, care a fost achiziționat la sfârșitul anului 2017, anunţă mass-media poloneză.

Sistemul de muniție ghidată Warmate este de fapt o dronă kamikaze. Aceste drone kamikaze vor fi utilizate de forțele regulate, precum și de Forţele de Apărare Teritorială (WOT).

Arma a trecut recent toatele testele și etapele necesare de certificare pentru a putea fi introdusă în dotarea Forțele Armate Poloneze, precizează Polandin.com.

Într-o declarație oferită site-ului Defence24.pl, la începutul acestei săptămâni, colonelul Marek Pietrzak, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritorială, a confirmat că șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, locotenentul general Rajmund Andrzejczak, a aprobat utilizarea Warmate pe 13 ianuarie 2021. 

Compania poloneză WB Electronics a primit, în anul 2017, un contract pentru livrarea a 1.000 de drone kamikaze Warmate, iar Forțele Armate Poloneze au primit primul lot pentru testare și evaluare în anul 2018.

Warmate este un sistem de muniție cunoscut și sub denumirea de dronă kamikaze, dezvoltat de Grupul WB, care le va permite soldaţilor polonezi să efectueze atacuri precise împotriva mai multor tipuri de ținte. Dronele kamikaze Warmate pot fi folosite în mod eficient atât în potriva unor fortificaţii militare, cât și împotriva mai multor tipuri de vehicule blindate, deoarece poat fi armate cu un focose cu fragmentare, cumulativ/antitanc și termobarice. De asemenea, poate fi echipat cu un focos ce dispune de un sistem de ghidare prin laser.

Sistemul este capabil să funcționeze, atât pe timp zi, cât şi pe timp de noapte, în timp ce pregătirea pentru lansare durează mai puțin de 5 minute. Dronele kamikaze Warmate au fost exportate în Turcia și Ucraina. Defence24 precizează că acest sistem de muniţie ghidată este în continuă dezvoltare.

20% din greutatea totală a dronei este preluată de focos. Sistemul UAV în cauză este capabil să caute și să distrugă o varietate de ținte. 

UAV-ul în cauză cântărește 5 kilograme, anvergura aripiilor este de 1,4 metri și are o lungimea de 1,1 metri. La distanțe de până la 10 kilometri, drona Warmate poate sta în aer până la 30 de minute. Poate fi prevăzut, de asemenea, cu trei tipuri de sarcină utilă, două focoase și un modul care este utilizat exclusiv în scopuri de recunoaștere – care nu conține muniții.

Warmate poate folosi un focos de 1 kg de două tipuri: focos GO-1 cu fragmentare sau focos HEAT GK-1. Focosul HEAT face posibilă străpungerea a maxim 240 de mm de blindaj. Acest lucru permite utilizatorului să folosească drona kamikaze împotriva mai multor tipuri de vehicule blindate prezente pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel