Armata franceză pregătește un nou plan strategic pentru a răspunde noilor provocări de securitate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu planul „Au Contact", prezentat în mai 2015 de generalul Jean-Pierre Bosser, care era atunci Şeful Statului Major General al Armatei Franceze, armata și-a revizuit modul în care era organizată. Procesul de reformare a constat şi în creşterea numărului de soldaţi [+11.000 de trupe pentru Task Force] și realizarea programului SCORPION, care prevede reînnoirea tuturor tancurilor medii ale Armatei Franceze.

Dar, așa cum a spus generalul Thierry Burkhard, noul şef al Statului Major al Armatei franceze, contextul internațional actual este marcat de o puternică instabilitate.

„Experimentăm o schimbare profundă și rapidă a conflictului. Asistăm la eroziunea arhitecturii colective de securitate, care se reflectă în special în nerespectarea aproape permanentă a frontierelor și spațiului aerian. Mă gândesc și la capacitatea multor actori de a pune sub semnul întrebării superioritatea armatelor occidentale’’, a precizat generalul Thierry Burkhard în prima sa audiere în fața Comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţe armate.

De asemenea, generalul Burkhard este de părere că, spectrul unui conflict militar actual major, pentru a fi luat în considerare, ameninţarea pe care o generează trebuie să fie mult mai mare decât cele cu care ne-am confruntat în ultimii douăzeci de ani. Iar pentru ca armata să facă faţă unor noi tipuri de ameninţări, trebuie să fie pregătită, iar planul „Au Contact” trebuie dus cu totul la un alt nivel.

,,Planul strategic „Au Contact” este în vigoare și oferă o organizare stabilă și eficientă armatei. Nu vreau să-l schimb. Dimpotrivă, vreau să mă bazez pe aceasta pentru a merge mai departe și a ne consolida disponibilitatea operațională ", a declarat generalul francez Thierry Burkhard, înainte de a anunța că un nou plan strategic va fi făcut public în 2020.

„Acest plan va trata toate consecințele evoluției conflictului în mediul terestru. [...] Trebuie să fim pregătiți să ne implicăm permanent și fără notificare în conflicte mai dure ", a justificat generalul Burkhard.

Și pentru asta, a continuat el, armata „trebuie să fie mai consolidată”, procesul care trece, mai întâi, printr-o „integrare a propriilor sale capacități, deoarece trebuie să pot propune șefului Statului Major al Forțelor Armate o mare varietate de opțiuni militare în mediul aer-terestru, combinând folosirea forței și acțiunile de pe câmpul de luptă. "

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel