Securitate energetică. Gazprom vrea să renegociez cu Kievul pe tema tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei

S.I. Catalin / 18 iun 2019 / 23:08

Conducerea Gazprom i-a propus Ucrainei să reia negocierile de la zero pe tema tranzitului pe teritoriul Ucrainei pentru gazul rusesc.

 
 

Serghei Kuzneţ, membru al Consiliului de administrație al Gazprom, a reamintit că, în cadrul unui acord internaţional de soluționare a litigiilor in instanțele de la Stockholm, compania i-a propus Ucrainei revenirea la negocieri "de la zero".

"Dacă există dorința de a discuta acordul de soluționare în termeni echitabili, pe bază de egalitate, evident că vom fi bucuroși să-l discutăm. Deocamdată, nu există condiţiile necesare pentru o astfel de examinare", a precizat Serghei Kuzneţ, membru al Consiliului de administrație al Gazprom, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI și rador.

Vicepreședintele Consiliului de administrație al Gazprom Elena Burmistrova a menționat că societatea nu a anunțat volumul concret de gaze care urmează să fie transportat prin Ucraina, solicitat pentru 2020, şi că aceasta va depinde și de cererea de gaze din Europa.

Potrivit unor informaţii, Ucraina a avertizat țările UE în legătură cu necesitatea de a se pregăti pentru o criză a gazului, dat fiind că există incertitudinea cu privire la perspectivele încheierii unui nou acord de tranzit cu Rusia înainte de expirarea contractului actual.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy