Armata braziliană caută noi variante pentru tancul principal de luptă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 1A5BR achiziționat din Germania în 2006 sunt în prezent cele mai avansate MBT-uri din inventarul armatei braziliene
Leopard 1A5BR achiziționat din Germania în 2006 sunt în prezent cele mai avansate MBT-uri din inventarul armatei braziliene

Armata braziliană a publicat recent două documente, în care sunt descrise principalele cerințe pentru o potențială achiziție viitoare a unui nou tanc principal de luptă (MBT), transmite Janes.

Proiectul „Viatura Blindada de Combate-Carro de Combate” (VBC-CC) indică că tancul principal de luptă trebuie să fie un vehicul blindat cu un echipaj de maximum patru persoane cu o greutate mai mică de 50 de tone și dimensiuni de maximum 12 m lungime și 4 m lățime, având o înălțime de maximum 3 m.

Noul tanc trebuie să atingă o viteză de peste 60 km/h și să aibă o autonomie de 400 km. De asemenea trebuie să poată depăși o obstacole de 1 m și să traverserze un șanț de până la 2,5 m lățime la sarcină maximă.

Tancul va trebui să fie echipat cu un motor multi-combustibil și transmisie semiautomatică sau automată și o turelă cu acționare manuală și electrică. Brazilia cere ca turela să fie echipată cu stabilizator, și cu tun de calibru 120 mm, cu o mitralieră coaxială de calibru 7,62 mm, o stație de arme cu telecomandă echipată cu o mitralieră de calibru 12,7 mm și opt lansatoare de grenade cu fum de calibru 76 mm.

Printre alte cerințe ale Braziliei se numără: un sistem automat de stingere a incendiilor; un sistem de control al focului cu computer balistic, stație meteo, urmărire automată a țintei, telemetru laser și dispozitive cu vedere termică pentru comandant și tunar; aer condiționat; un sistem de comandă și control, sistem radio modern; o unitate de alimentare auxiliară; kit de protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară; sistem suplimentar de blindaj și un telefon extern montat pe partea din spate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel