Arabia Saudită, ultima pe listă pentru dronele Bayraktar TB2. Saudiții intenționează achiziționarea a 60 de UAV-uri turcești

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
UAV-ul turc Bayraktar TB2, sursă foto: Baykar Makina
UAV-ul turc Bayraktar TB2, sursă foto: Baykar Makina

Arabia Saudită este interesată să demareze negocierile cu Turcia privind achiziția de drone. Potrivit site-ului Tactical Report, Autoritatea Generală pentru Industrii Militare din Arabia Saudită și-a exprimat interesul pentru dronele turcești și este gata să poarte discuții cu producătorul, Baykar.

Arabia Saudită este interesată să achiziționeze 60 de drone turcești "Bayraktar TB2"

Anterior, cotidianul Haberturk a relatat că, în cadrul cooperării în industria de apărare dintre cele două țări, Arabia Saudită dorește să cumpere 60 de drone avansate turcești. Ziarul a susținut că Arabia Saudită simte nevoia extindă cooperarea cu Turcia în industria de apărare.

O sursă a declarat sub protecția anonimatului că Arabia Saudită speră să achiziționeze 20 de drone avansate din Turcia în viitorul apropiat și alte 40 pe termen lung, confirmând interesul pentru dezvoltarea cooperării în industria de apărare între cele două țări.

Anul trecut, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezvăluit că Arabia Saudită dorește să cumpere drone din Turcia, dar nu a oferit mai multe detalii.

Săptămâna trecută, Erdogan a efectuat o vizită de două zile în Arabia Saudită, în timpul căreia s-a întâlnit cu regele saudit Salman bin Abdulaziz și prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Turcia produce aeronave "Bayraktar TB2" în două versiuni, una pentru misiuni de recunoaștere și cealaltă pentru misiuni de atac, ambele fiind fabricate de compania turcă Baykar. Aeronava se află în serviciul armatei turce și a fost achiziționată de mai multe țări, printre care Qatar, Azerbaijan și Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel