Arabia Saudită şi-a îmbunătăţit semnificativ programul de rachete balistice cu ajutorul Chinei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Guvernul Statelor Unite a obținut informații că Arabia Saudită şi-a dezvoltat semnificativ programul de rachete balistice cu ajutorul Chinei, o dezvoltare care amenință decenii de eforturile ale SUA de a limita proliferarea de rachete în Orientul Mijlociu, potrivit unor surse din zona intelligence-ului american, citate de CNN.



Administraţia Trump nu a împărtăşit iniţial aceste informaţii clasificate cu Congresul, conform surselor, stârnind astfel furia democraţilor care le-au descoperit pe cont propriu şi au concluzionat că nu au fost informaţi în mod deliberat.

Informaţiile clasificate arată că Arabia Saudită şi-a extins atât infrastructura de rachete, cât şi tehnologia, prin achiziţii recente din China.

Această descoperire a stârnit îngrijorare printre membrii Congresului privind o potenţială cursă a înarmării în Orientul Mijlociu, ei întrebându-se totodată dacă a existat o aprobare tacită a administraţiei Trump ca parte a eforturilor de a contracara Iranul. Informaţiile ridică întrebări şi cu privire la angajamentul administraţiei Trump privind limitarea armelor nucleare în Orientul Mijlociu.

Raportul CNN a speculat că acest lucru ar putea fi un pas pentru ca Arabia Saudită să avanseze încercările de a obține arme nucleare. Arabia Saudită a declarat în mod clar că intenționează să obțină focoase nucleare, dacă este necesar. 

Jeff Stacey, consultant în securitate națională al SUA, care a lucrat la Departamentul de Stat sub fostul președinte  Barack Obama , a declarat pentru Al Jazeera că raportul prezentat de CNN a fost "semnificativ și alarmant". 


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel