Arabia Saudită s-a alăturat forțelor coaliției pentru susținerea navigației libere în Golful Persic

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Arabia Saudită a decis să se alăture alianței internaționale pentru siguranța și protecția circulației maritime, a anunțat Ministerul Apărării din SUA, transmite Jane.

Acesta a spus că scopul alianței este de a proteja navele comerciale ale țărilor participante pe măsură ce trec prin coridoarele maritime - o referire la strâmtorile Hormuz și Bab al-Mandab - și de a contracara amenințările la comerțul mondial și securitatea energetică.

Între timp, Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunțat că prima întâlnire cu membrii International Maritime Security Construct (IMSC) a avut loc pe nava RFA Cardigan Bay pe 16 septembrie. La aceasta au participat reprezentanți ai celor patru membri ai IMSC - Statele Unite, Regatul Unit, Australia și Bahrain - și alte 25 de țări.

"Având în vedere amenințările recente asupra transportului internațional, reprezentanții au reafirmat angajamentul națiunilor lor de a proteja libertatea de navigație în Golful Persic, Golful Oman, Marea Roșie și Strâmtoarea Hormuz și Bab al-Mandab, și au discutat despre măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea securității maritime pe toate căile navigabile cheie din regiune", a spus CENTCOM.

Vezi și: Iranul a capturat o navă în Golful Persic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel