Iranul a capturat o navă în Golful Persic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat luni, în Golful Persic, o navă din Emiratele Arabe Unite care transporta carburant, incident care probabil va amplifica tensiunile cu Statele Unite. 

"Nava a fost capturată în largul Insulei Tonb-e Bozorg din Golful Persic; echipajul a fost transferat autorităţilor din provincia Hormozgan", au anunţat Gardienii Revoluţiei, conform agenţiei de presă ISNA, citată de Mediafax.

Surse citate de agenţia de presă Fars au declarat că nava capturată, care ar avea la bord motorină, aparţine Emiratelor Arabe Unite. Incidentul maritim intervine în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul de comiterea atacurilor care au vizat două rafinării din Arabia Saudită.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Vezi și: Atacurile cu drone din Arabia Saudită. Preşedintele Trump anunţă că SUA sunt pregătite să riposteze

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel