Generalul Mark Milley: Aproximativ 500 de militari ucraineni vor urma o pregătire specială în Germania, cu implicarea mai multor instructori americani

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 15 ianuarie, în Germania, instructori americani au început un antrenament extins de luptă cu personal din cadrul armatei ucrainene, cu scopul de crea în următoarele cinci până la opt săptămâni un batalion de aproximativ 500 de militari ucraineni în măsură să lupte la cel mai înalt nivel de performanță împotriva trupelor ruse, după cum a declarat șeful Statului Major Întrunit al armatei americane, generalul Mark Milley.

Milley, care vizitează astăzi baza de antrenament Grafenwoehr pentru a participa direct la deschiderea programul de instruire, a precizat că dorește să se asigure că antrenamentul este pe drumul cel bun și că acesta se va alinia bine cu livrările de echipamente. Generalul a mai precizat că trupele participante au părăsit Ucraina în urmă cu câteva zile și că a fost aleasă Germania pentru că acolo există un set complet de arme și echipamente pe care militarii ucraineni le pot folosi.

Precizarea reprezintă o noutate, în condițiile în care Pentagonul a refuzat până acum să spună exact când va începe noua etapă de instruire a trupelor ucrainene.

Este vorba de un antrenament de arme combinate, care are ca scop perfecționarea abilităților forțelor ucrainene în tacticile moderne de luptă, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite pentru a lansa o ofensivă sau pentru a contracara orice creștere în intensitate a atacurilor rusești. Militarii ucraineni vor învăța tehnici performante de manevră și coordonare în luptă a unităților de nivel companie și batalion, folosind simultan artilerie combinată, blindate și forțe terestre.

 

Obiectivul: eliberarea teritoriilor ocupate de ruși în urma invaziei

 

Milley a declarat reporterilor care l-au însoțit duminică în zborul spre Europa că antrenamentul complex - combinat cu o serie de noi arme, sisteme de artilerie, tancuri și alte vehicule de luptă care se îndreaptă deja spre Ucraina - va fi cheia pentru a ajuta forțele ucrainene să recupereze teritoriul capturat de Rusia în războiul de aproape 11 luni. „Acest sprijin este cu adevărat important pentru ca Ucraina să se poată apăra”, a precizat Milley. „Și sperăm să reușim asta aici, în scurt timp.”

De asemenea, a menționat acesta, scopul este ca forțele nou antrenate să poată folosi toate armele și echipamentele care au ajuns sau sunt în curs de livrare Ucrainei, „cu ceva timp înainte de apariția ploilor de primăvară. Ar fi ideal.”

Noua campanie de pregătire vine în timp ce forțele ucrainene se confruntă cu lupte aprige în Donețk, unde armata rusă a anunțat că deține controlul asupra micului oraș Soledar. Ucraina afirmă că trupele sale încă luptă acolo și că, dacă forțele Moscovei preia controlul asupra Soledarului, le va permite să se apropie de orașul Bakhmut, localitate mai mare unde luptele au loc de luni de zile.

SUA au instruit deja peste 3.100 de militari ucraineni în utilizarea și întreținerea anumitor arme și echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate sau sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS. Alte națiuni desfășoară, de asemenea, instruire cu privire la armele pe care le furnizează.

Trebuie spus că SUA făceau acest gen de antrenamente pe teritoriul Ucrainei înainte de invazia rusă din februarie 2022. Odată cu începerea războiului, instructorii din Garda Națională a SUA și din Forțele de Operații Speciale, care asigurau antrenarea forțelor ucrainene, au părăsit țara.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel