Boboc Air Show - BOBAS 2018. Aproape 10.000 de persoane la Mitingul aviatic

Sebastian Florea / 19 iun 2018 / 21:00

Elita aviaţiei militare şi civile din România şi-a dat întâlnire, sâmbătă, la Boboc Air Show - BOBAS 2018, miting aviatic organizat de Şcoala de aplicaţie pentru forţele aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc

Conform organizatorilor, la Boboc Air Show - BOBAS 2018 au asistat aproape 10.000 de persoane.

Alături de piloţii militari de la toate bazele aeriene au mai fost prezenţi reprezentanţii Aeroclubului României şi Iacării Acrobaţi.

În ciuda vântului puternic, avioanele de vânătoare F16 şi MIG 21 Lancer au fost vedetele mitingul aviatic. Aparatele de zbor au făcut lupinguri, tonouri şi au zburat la joasă înălţime. Alături de deja cunoscutele F 16 şi Mig 21 Lancer, au mai fost prezente elicopterele Puma 330 Socat, aeronavele IAK 52, IAR 99 Standard şi IAR 99 Şoim, varianta modernizată, alte aeronave de antrenament.

Momentul Iacărilor Acrobaţi a stârnit şi de această data aplauzele publicului prin exerciţii de înaltă acrobaţie, dar şi prin simularea unui exerciţiu de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial.

Pilotul Dan Ştefănescu, liderul formaţiei de acrobaţie Iacării Acrobaţi, a realizat pe albastrul cerului zeci de dantelării, pilotând în premieră un avion de tip Suhoi 31. Spectatorii au mai urmărit un exerciţiu tactico-demonstrativ pentru salvarea unui pilot catapultat într-o zonă ostilă.

Purtătorul de cuvânt al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, lt. Laura Creţu, a declarat că la acest miting şi-au dat întâlnire "cei mai buni piloţi din ţară şi chiar din lume".

"Ca în fiecare an, în apropierea datei de 17 iunie, dată la care Aurel Vlaicu a realizat primul zbor, deschidem porţile Bazei Aeriane pentru a arăta înzestrarea forţelor aeriene şi pregătirea piloţilor. Şi la această ediţie, au fost prezenţi piloţi de la toate bazele aeriene care au avut evoluţii spectaculoase şi au prezentat aeronavele din dotarea forţelor aeriene din ţara noastră", a mai spus aceasta.

foto: Forţele Aeriene Române

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy