Apărare antiaeriană cu creta. Rușii au desenat bombardiere Tu-95MS pe asfaltul aeroporturilor lovite constant de Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardier strategic rusesc Tu-95. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Potrivit portalului The Warzone, pe aerodromurile rusești, au început să apară desene la sol ale unor siluete de avioane, în special bombardiere strategice de tip Tu-95MS. În acest fel, armata rusă intenționează să inducă în eroare dronele ucrainene.

Publicația americană a atras atenția asupra unor imagini din satelit cu aerodromul rusesc Engels din Regiunea Saratov, unde se află dislocate bombardierele strategice Tu-95MS. Experții care au studiat imaginile au ajuns la concluzia că armata rusă a început să folosească momeli speciale în cadrul bazei aeriene, desenând siluete de bombardiere pe aerodrom.

Ca exemplu a fost citată una dintre fotografii, unde este vizibilă o siluetă albă a unui avion, desenată clar pe sol. Specialiștii au apreciat că aceasta nu este o momeală terminată, urmând să se adauge umbre, pentru ca desenul să capete un aspect și mai realist. Însă, potrivit acestora, cu astfel de “șmecherii” nu vor putea fi induși în eroare sateliții spațiali, care au echipamente puternice de urmărire. Dar, dronele pot fi înșelate.

De asemenea, se remarcă faptul că armata rusă a început să folosească anvelope auto pentru protejarea aeronavelor. Acestea sunt așezate pe fuselaj și pe aripi, pentru a apăra avioanele împotriva dronelor.

Bombardier rusesc Tu-95, acoperit cu anvelope auto

În plus, pe aerodromuri, au apărut plase speciale antidrone, pentru acoperirea avioanelor de vânătoare, care stau în spații deschise. Deocamdată, pe aerodromurile Aviației Strategice nu au fost văzute astfel de plase.

Din cauza atacurilor dronelor ucrainene, conducerea militară rusă a fost nevoită să redistribuie avioanele strategice în adâncul țării, unde nu pot ajunge aparatele de zbor fără pilot lansate de pe teritoriul Ucrainei.

 

Rusia a încasat mai multe lovituri ucrainene pe aeroporturile Aviației cu rază lungă de acțiune

 

Comentariul autorului: Mai multe aerodromuri aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost atacate de dronele ucrainene. Chiar aerodromul Engels, unde sunt bazate bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS, a fost lovit în două rânduri de aparate de zbor fără pilot lansate din Ucraina.

Lovituri similare au fost executate asupra aerodromurilor Aviației Strategice din Soltsy (Regiunea Novgorod), Shaykovka (Regiunea Kaluga) sau Ryazan (Regiunea Ryazan). În urma acestora, au fost avariate sau chiar distruse mai multe aeronave de tip Tu-95MS și Tu-22M3.

CITEȘTE ȘI: Rusia a "inventat" o nouă apărare pentru avioanele sale: Aripile unui bombardier Tu-95 au fost acoperite cu anvelope auto

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel