Antony Blinken, șeful diplomației SUA, ajunge la București. România va fi săptămâna viitoare centrul deciziilor majore ale NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat american Antony Blinken. Foto: U.S. Department of State
Secretarul de stat american Antony Blinken. Foto: U.S. Department of State

Secretarul de stat american Antony Blinken va ajunge luni, la Bucureşti, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, transmite Departamentul de Stat al SUA. 

Antony Blinken va vizita, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, expoziţia de fotografie "Noi, oamenii - 25 de ani de parteneriat strategic", care aminteşte de momentele-cheie ale parteneriatului dintre România şi Statele Unite, începând cu 1997, notează și Rador.

Secretarul de stat american va avea întrevederi separate cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul de externe Bogdan Aurescu şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Reuniunea miniştrilor de externe ai statelor aliate se va concentra, între altele, pe războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, pe implementarea noului concept strategic al NATO şi pe securitatea energetică.

Acesta va fi unul din cele mai importante evenimente pe care România le-a organizat, după summit-ul de la București din 2008.

 

Premieră pentru Republica Moldova

 

Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO care va avea loc, pe 29 şi 30 noiembrie, la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Pentru Moldova va fi o premieră, fiind la prima participare la o reuniune a miniștrilor de Externe din NATO.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO. În 2008, România a găzduit summitul NATO. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel