Angela Merkel intră în conflict cu şeful Serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei

S.I. Catalin |
Data publicării:
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen,
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen,

Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio evidenţă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, cancelarul federal german.

Maassen a declarat pentru ediţia de vineri a cotidianului german de largă circulaţie Bild că "nu există nicio evidenţă care să sugereze că acea înregistrare video care circulă pe internet este una autentică", informează vineri dpa.

Imediat după violenţe - alimentate de uciderea unui cetăţean german de către doi presupuşi solicitanţi de azil - cancelarul federal Angela Merkel a condamnat acţiunile pe care ea le-a calificat drept o "vânătoare" a migranţilor în marja marşurilor organizate de extrema dreaptă.

Luând cuvântul în parlament pentru a patra oară după proteste, Michael Kretschmer - premierul conservator al Saxoniei, landul estic în care au avut loc violenţele, a declarat că landul său şi oraşul Chemnitz au fost prezentate într-o lumină proastă în timpul manifestaţiilor. "Un lucru este clar: nu a existat hăituire, vânătoare şi nici pogromuri" împotriva oamenilor care nu sunt germani, a susţinut Kretschmer.

În pofida faptului că procurorii din Dresda au declarat că imaginile filmate nu au fost analizate complet, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a reiterat acuzaţiile Angelei Merkel. "Oricum, nimic nu schimbă faptul că există imagini video în care se poate vedea cum persoane de origine străină sunt urmărite şi ameninţate", a declarat Seibert.

Grupul de extremă dreapta Pro Chemnitz şi-a făcut publică intenţia de a organiza vineri, la orele 16:30 GMT, un nou marş de protest împotriva infracţiunilor comise de solicitanţi de azil. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel