Ana Cătăuță: România și Marea Neagră au fost incluse în planul regional de apărare sudic alături de Marea Mediterană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fregata Regina Maria, sursă foto: Forțele Navale Române
Fregata Regina Maria, sursă foto: Forțele Navale Române

Ana Maria Cătăuță, deputat PSD, vicepreședinte al Grupului PRO-America din Parlamentul României și membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a reprezentat Parlamentul României la NATO Public Summit, organizat în marja Summit-ului de la Vilnius.

Ana Cătăuță a precizat într-un scurt comunicat, publicat pe pagina sa oficială de Facebook, că ,,astăzi, când securitatea noastră comună trebuie să facă față atât amenințărilor convenționale, dar să fie pregătită și pentru noile tehnologii, la Vilnius s-au luat decizii istorice''.

Deputata a ţinut să precizeze că ,,pragul minim de 2% din PIB pentru apărare a fost reconfirmat, astfel încât planurile de apărare ale Alianței să fie aplicate.China rămâne o provocare majoră de securitate la adresa intereselor, securității și valorilor noastre''.

Cel mai important anunţ pe care Ana Cătăuță l-a făcut în comunicatul său a fost că ,,România și Marea Neagră au fost incluse în planul regional de apărare sudic alături de Marea Mediterană și a fost aprobat planul de acțiune pentru industria de apărare''.

,,S-a ajuns la un acord privind aderarea Suediei la NATO și a fost reconfirmat sprijinul pentru Ucraina, dar și continuarea suportului pentru Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina. Summit-ul de la Vilnius a demonstrat, încă o dată, unitatea Alianței și forța și determinarea aliaților și partenerilor'', a mai spus vicepreședintele Grupului PRO-America din Parlamentul României.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel