Amiralul Robert P. Burke: România, un factor important la securitatea NATO. Înfruntăm provocările împreună

Tudor Curtifan / 04 sep 2020 / 13:53

România este un important contributor la securitatea Alianţei NATO, mai ales într-o regiune de o asemenea semnificaţie geostrategică, a afirmat, vineri, la Bucureşti, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit al NATO de la Napoli, amiralul Robert P. Burke, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înfiinţarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est.

"Este o onoare pentru mine să fiu aici, în Bucureşti, astăzi, pentru a sărbătorii cea de-a 5-a aniversare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Bucureşti. Sunt recunoscător pentru sprijinul extraordinar pe care ţara dumneavoastră îl oferă în găzduirea diviziei. România este un important contributor la securitatea Alianţei NATO, mai ales aici într-o regiune de o asemenea semnificaţie geostrategică. Lumea noastră este de o complexitate crescândă, avem de-a face cu un mediu cu provocări din partea adversarilor şi competitorilor în fiecare domeniu operaţional, dar, cu toate că înfruntăm provocări, le înfruntăm împreună", a declarat, citat de Agerpres, Robert P. Burke la sediul Comandamentului din Bucureşti.

El a adăugat că NATO îşi reafirmă dorinţa de a trăi în pace cu toate popoarele şi guvernele.

"Cu toate acestea, aşa cum ne precizează tratatul, suntem hotărâţi în eforturile noastre de a ne apăra colectiv şi de a păstra pacea şi stabilitatea. Comandamentul Multinaţional de Divizie este vital pentru atingerea acestui scop, reprezintă o dovadă tangibilă a angajamentului NATO de a descuraja şi la nevoie de a apăra regiunea euroatlantică", a spus amiralul. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy