Amiral Kuznețov va fi echipat cu sisteme Pantsir-M. Rușii au anunțat când va deveni operațional portavionul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Reprezentanții șantierului naval Zvyozdochka au anunțat că reperațiile și modernizarea portavionului Amiral Kuznețov se desfășoară conform planurilor.

Astfel, modernizarea portavionul Amiral Kuznețov ar trebui încheiată până în toamna anului 2022. Reprezentanții șantierului naval au confirmat informația agenției de presă Tass, dar au precizat că toate lucrările vor fi efectuate pe fondul unor măsuri stricte de securitate având în vedere pandemia de noul coronavirus.

După finalizarea modernizării, singurului portavion al Rusiei va fi supus mai multor teste. Deșii au întâmpinat mai multe probleme de când Amiral Kuznețov se află în reparații, rușii spun că modernizarea ar trebui încheiată până în toamna anului 2022. Portavionul se află în reparații din 2017.

Sursa citată precizează că protavionul va fi dotat cu sisteme moderne noi, dar și cu sisteme de apărare aeriană, inclusiv sistemele Pantsir-M.

De când a intrat în reparații, Amiral Kuznețov a fost implicat în două incidente grave. Pe 12 decembrie 2019, un incendiu a izbucnit pe portavionul Rusiei, în timp ce 400 se aflau pe navă. Sursa citată precizează că două persoane au decedat atunci.

Totodată, portavionul Amiral Kuznețov a mai fost avariat și în octombrie 2018 când docul plutitor la care era amarat s-a scufundat. 

 

Portavionul Amiral Kuznețov

 

Amiral Kuznețov este nava amiral a flotei rusești și singurul portavion din dotarea marinei, iar conform catalogării interne este un crucișător greu purtător de avioane. A intrat în serviciu în 1991.

De-a lungul timpului a purtat mai multe nume: Riga, Leonid Brejnev, Tbilisi, fiind în cele din urmă botezat după amiralul flotei URSS, Nikolai Gherasimovici Kuznețov.

Este prima navă de acest fel, care a dat și numele clasei: clasa Kuznețov. Cea de a doua navă din această clasă a fost Varyag, care după dezmembrarea Uniunii Sovietice a ajuns în posesia Ucrainei, care apoi a vândut-o Chinei pentru a fi transformată în hotel plutitor.

În ciuda problemelor tehnice, oficialii ruși vor ca portavionul Kuznețov să rămână în serviciu până cel puțin în anul 2030.

CITEȘTE ȘI: Rusia dorește un nou portavion cu care să-și consolideze Forțele Navale (Foto)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel