Amenințarea cibernetică riscă să doboare avioanele. Israel, semnal de alarmă: ”Test suprem”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane MIG
Avioane MIG

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri guvernelor la nivel mondial să-şi unească forţele pentru a se apăra împotriva ameninţărilor cibernetice care, în opinia sa, ar putea chiar duce la doborârea de aeronave militare şi civile, relatează Reuters. 

Securitatea cibernetică reprezintă de asemenea o oportunitate enormă de afaceri, a declarat Netanyahu în cadrul unei conferinţe la Universitatea din Tel Aviv, adăugând că Israelul primeşte circa 20% din investiţiile globale în acest sector.

"Nu ne putem întoarce la lumea pârghiilor, a scripeţilor şi a curierilor. Din moment ce mergem înainte, suntem extrem de vulnerabili. Avioanele de călători pot fi doborâte, avioanele noastre de luptă pot fi doborâte", a mai spus el. 

Deşi Israelul monitorizează atacurile de la centrul său de securitate cibernetică din oraşul Beersheba (sud), Netanyahu a spus că nu există "un glonţ de argint". 

Test suprem

"Acesta este un test suprem pentru civilizaţia noastră. Vor fi testate nu numai de organizaţii criminale, ci şi de terorişti, precum şi de către alte state. Trebuie să unim forţele", a mai spus Netanyahu. 

În timp ce vorbea, luminile s-au aprins şi o altă voce s-a auzit în cameră într-o simulare a unui atac cibernetic, spunând că hackerii sunt "situaţi într-o ţară nu departe de Israel" - într-o aparentă referinţă la Iran. Vocea le-a spus participanţilor că toate conturile lor bancare au fost îngheţate, iar datele lor au fost transmise duşmanilor lor. 

Centrul din Beersheba reuneşte armata, cercuri academice şi companii, ceea ce reprezintă un risc în ceea ce priveşte aplicaţiile armatei israeliene. 

"Însă sunt dispus să-mi asum riscul pentru că eu cred că sporirea securităţii cibernetice prin cooperare şi prin cybersecuritate ca afacere este extraordinară", a mai spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel