Ambasada SUA la Kiev: Cetăţenii americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ambasada Statelor Unite la Kiev le-a cerut miercuri cetăţenilor americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina, transmite Reuters.

Misiunea diplomatică americană apreciază că situaţia securităţii din Ucraina este "imprevizibilă din cauza ameninţării crescute a unei acţiuni militare a Rusiei".


Situaţia "se poate deteriora foarte rapid", arată site-ul de internet al ambasadei.

Washingtonul anunţase duminică retragerea din Ucraina a unor diplomaţi şi a familiilor acestora. Regatul Unit a luat o măsură similară luni, iar Canada - marţi. Autorităţile ucrainene au apreciat că decizia americanilor a fost "prematură" şi "excesivă".

Miercuri, negociatori ruşi, ucraineni, francezi şi germani s-au reunit la Paris pentru a încerca să dezamorseze criza, după seria de tratative ruso-americane de săptămâna trecută.

Rusia neagă că ar avea intenţii agresive, dar a concentrat la frontiera ucraineană zeci de mii de soldaţi. Tensiunea a crescut în ultimele săptămâni, iar Occidentul se aşteaptă la o invazie rusă în Ucraina. Moscova cere, în schimbul unui pas înapoi, un angajament din partea NATO că alianţa nu se va mai extinde spre est, precum şi alte garanţii de securitate.

În 2015, Rusia a anexat peninsula Crimeea, care aparţinea Ucrainei, iar de atunci i-a sprijinit pe separatiştii pro-ruşi din estul acestei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel