Alte două nave NATO au intrat în Marea Neagră pentru Sea Breeze. Rusia a început deja monitorizarea acestora și menține un nivel ridicat al exercițiilor militare

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 01.07.2021, două nave de luptă din cadrul Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor și au intrat în Marea Neagră. Este vorba despre fregata italiană ITS Virginio Fasan și nava de patrulare turcească TVG Barbaros.

Probabil, navele urmează să participe la exercițiul anual Sea Breeze-2021, aflat în curs de desfășurare în Ucraina și în nord-vestul Mării Negre.

Ulterior, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea activităților desfășurate în regiune de fregata italiană Virginio Fasan.

Pe de altă parte, reprezentanții Statului major al FRMN au anunțat că, pe 01 iulie, navele mari de desant Orsk și Saratov au executat trageri de artilerie asupra unor ținte maritime și aeriene, în acvatoriul Mării Negre.

După cum au informat reprezentanții ruși, echipajele celor două nave mari de desant au desfășurat activități de acoperire a debarcării desantului maritim în plutire. Rolul țintelor maritime a fost jucat de ținte-scut, iar cel al țintelor aeriene de un avion Be-12 din compunerea Aviației navale a FRMN.

Raionul în care au fost executate tragerile a fost închis pentru navigație, cu ajutorul unor nave de luptă și auxiliare din cadrul FRMN.

În același timp, tot pe 01 iulie, elicoptere de tip Ka-27M din cadrul Aviației navale a FRMN au îndeplinit misiuni de căutare a submarinelor adversarului convențional. Elicopterele, care au decolat de pe un aerodrom din Crimeea, au folosit un sistem tactic de radiolocație, a cărui componentă acustică permite detectarea, clasificarea și stabilirea coordonatelor țintelor subacvatice.

Comentariul autorului: Cu o zi înainte, reprezentanții FRMN au informat că submarinul Kolpino a ieșit pe mare, pentru desfășurarea de exerciții, pe fondul manevrelor Sea Breeze-2021.

De asemenea, pe 30 iunie, echipaje ale elicopterelor de tip Ka-27 din compunerea regimentului de aviație mixtă al FRMN a efectuat zboruri practice de la bordul navei de patrulare Pavel Derzhavin.

Pe 29 iunie, în Peninsula Crimeea s-a desfășurat verificarea forțelor de apărare antiaeriană. La verificare au participat aproximativ 20 de avioane și eliecoptere, precum și câteva divizioane de rachete antiaeriene S-400 și Pantsir.

Astfel, se poate constata că, de la începutul exercițiului Sea Breeze-2021, pe 28 iunie, forțele rusești din Marea Neagră au desfășurat, în contrapartidă, diverse activități de pregătire pentru luptă.

Probabil, acestea vor crește în intensitate, pe măsură ce exercițiul NATO se va apropia de faza activă, cu ieșirea tuturor participanților pe mare.

Nu este exclus ca, în perioada următoare, Rusia să aducă în Marea Neagră și bombardiere strategice, care să patruleze în apropierea raioanelor de desfășurare a exercițiilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel