Algeria a testat noile submarine Kilo 636 cumpărate din Rusia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Duminică, 29 septembrie, la Oran, în vestul Algeriei, Marina algeriană a testat, pentru a doua oară, în manevre cu muniție reală, ultimele sale două submarine Kilo 636, achiziționate din Rusia, indică un comunicat al Departamentului Apărării Naționale, transmite Jane.

Acest exercițiu, primul de acest gen care a atins ținte la sol, a fost realizat sub supravegherea generalului locotenent Ahmed Gaid Salah, șeful Statului Major al Armatei Populare Naționale (ANP) și ministru adjunct al Apărării Naționale, spune Ministerul Apărării din Algeria.

"Șeful Statului Major al Armatei Populare Naționale a supravegheat executarea unui exercițiu de tragere cu rachete de pe două submarine împotriva țintelor terestre" precizând că "acest exercițiu este menit să asigure eficiența operațională a acestor două submarine“, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Akram Kharief, expert algerian în probleme militare și editor al site-ului de informații Menadefense, spune că „rachetele utilizate sunt de tip Kalibr Club-S (versiune portabilă), la fel ca cele folosite de armata rusă în Siria“.

Forța submarină algeriană este formată din șase submersibile aflate în funcțiune, inclusiv patru unități nou-clasificate Kilo 636 și două unități Kilo 877EKM, primite în anii 1980 și modernizate în Rusia între 2005 și 2010.

Submarinul diesel-electric din cadrul proiectului 636 Varchavianka (Kilo îmbunătățit, conform codului NATO) aparține celei de-a treia generații de submarine. Este numită „gaură neagră” de către experții NATO pentru discreția sa. Acest submersibil are o deplasare de 2.350 tone la suprafață și 3.950 tone în scufundarei și o viteză de 17 până la 20 de noduri. Acest submersibil are o autonomie de imersie de 45 de zile. Poate fi echipat cu patru rachete Kalibr, 18 torpile de 533 de milimetri (șase tuburi de lansare) și 24 de mine și poate să se scufunde până la 300 de metri. Echipajul său este format din 52 de persoane.

În prezent, submarinele din clasa Kilo sunt utilizate de Algeria, Vietnam, India, Iran și China.

Vezi și: Rușii au testat rachete Kalibr, lansate de pe un submarin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel