Algeria a comandat Rusiei sute de vehicule blindate BMPT-72 Terminator 2

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
BMPT-72 Terminator 2  Sursa foto: Rosoboronexport
BMPT-72 Terminator 2 Sursa foto: Rosoboronexport

Potrivit informațiilor publicate de baza de date privind comerțul cu arme SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) 2020, Algeria a comandat din Rusia 300 de vehicule blindate de sprijin pentru foc BMPT-72 Terminator 2.

Începând cu anul 2013, Algeria a cumpărat un număr semnificativ de echipamente militare din Rusia, inclusiv 38 de sisteme de apărare aeriană Pantsir-S1, 100 de sisteme de rachete de apărare aeriană SA-17 Buk-M2, 12 sisteme de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune 9P78 Iskander și 203 tancuri principale de luptă T-90SA, transmite Army Recognition.

BMP-72, denumit și Terminator 2, este un vehicul blindat de luptă dezvoltat de compania Uralvagonzavod. A fost prezentat pentru prima dată publicului la expoziția de apărare Russian Arms Expo 2013. Acesta se bazează pe șasiul tancului principal de luptă rusesc T-72. Vehiculul oferă o nouă protecție și putere de foc, în special în operațiunile urbane.

Armamentul principal al BMPT-72 constă din două tunuri automate de 30 de mm și o mitralieră coaxială 7,62 mm care poate fi utilizată împotriva vehiculelor blindate ușoare și a infanteriei. Tunul poate folosi o gamă largă de muniții, cum ar fi APERS-T (muniții antipersonal), HEF-I (Incendiar de fragmentare cu explozie înaltă), AP-T (antiblindaj). Două unități lansatoare de rachete ghidate antitanc Ataka-T sunt montate pe fiecare parte a turelei. Racheta antitanc poate angaja o țintă aflată până la o distanță maximă de 6.000 m, în timp ce tunurile au o rază maximă de 2.500 împotriva vehiculelor blindate ușoare și 4.000 împotriva vehiculelor și trupelor tactice ușoare.

BMPT-72 sau Terminator 2 are un echipaj format din trei persoane, inclusiv un șofer, comandant și servant. Șasiul și turela BMPT-72 sunt fabricate din armură de oțel și integrează cele mai noi sisteme de protecție de armură reactivă explozivă (ERA).

Potrivit informațiilor din industria rusă de apărare, BMPT-72 poate fi motorizat cu două tipuri de motoare de 850 CP sau de 1.000 CP. Poate atinge o viteză maximă de 60 km cu o autonomie de 500 km.

BMPT-72 sau Terminator 2 este echipat cu un sistem automat de control al focului care poate fi utilizat pentru cercetarea terenului, detectarea și localizarea țintei, atât ziua cât și noaptea,. și un telemetru laser. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel