Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a ajuns în Rusia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Opozantul Alexei Navalnîi și soția sa, în avionul care îi aducea din Germania, în Rusia. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook
Opozantul Alexei Navalnîi și soția sa, în avionul care îi aducea din Germania, în Rusia. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook

Avionul care l-a adus în Federația Rusă pe Alexei Navalnîi trebuia să ajungă pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirecţionat şi a aterizat la Şeremetievo, pilotul motivând că o altă aeronavă se afla pe pistă.

Cert e că la Vnukovo, unde Nalvanîi trebuia să ajungă, poliţia a evacuat din terminalul aeroportului protestatarii care scandau numele lui Navalnîi şi "Rusia va fi liberă!".

Au fost operate și 53 de arestări printre susținătorii lui Navalnîi.

Însă pe aeroportul Şeremetievo, Alexei Navalîi a fost arestat în timp ce se afla la controlul de pașapoarte, informează The Moscow Times. Potrivit sursei citate, Navalnîi s-a declarat extrem de fericit în momentul aterizării și a spus că întoarcerea în Rusia a fost cea mai fericită zi a sa din ultimele cinci luni.

După ce opozantul regimului de la Kremlin şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, după ce a fost otrăvit, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014. 

 

Putin neagă, dar Navalnîi a fost otrăvit de FSB cu Noviciok, substanță folosită în cercurile militare sovietice

 

La sfârşitul lui august, opozantului şi militantului rus anti-corupţie Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

CITEȘTE ȘI: Putin îl acuză pe Navalnîi de legături cu serviciile SUA și spune că dacă Rusia l-ar fi otrăvit „treaba ar fi fost terminată”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel