Putin îl acuză pe Navalnîi de legături cu serviciile SUA și spune că dacă Rusia l-ar fi otrăvit „treaba ar fi fost terminată”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
DefenseRomania

În cadrul conferinței de presă pe care o susține la fiecare final de an, Vladimir Putin a fost întrebat și despre controversata otrăvire a opozantului său Alexei Navalîi.

Amintim că la sfârşitul lui august, opozantului şi militantului rus anti-corupţie Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

 

Putin spune că Rusia ar fi „terminat treaba”

 

În tot acest context, Vladimir Putin a fost întrebat dacă Federația Rusă a fost implicată în otrăvirea lui Navalnîi. Putin a negat acest lucru, răspunzând ironic. Mai mult, acesta l-a acuzat pe Navalnîi de legături cu serviciile de informații americane.

„Pacientul care se află în acest moment la Berlin (n.a. Putin nu îi pronunță numele opozantului Alexei Navalnîi) este sprijinit de serviciile de infromații americane”, a precizat Putin în cadrul conferinței sale anuale, notează Business Insider. Liderul de la Kremlin a adăugat că agențiile ruse trebuie să îl monitorizeze pe Navalnîi.

„Dar asta nu înseamnă că el trebuie otrăvit. De ce s-ar face una ca asta? Dacă s-ar fi vrut asta cu adevărat, probabil că s-ar fi terminat treaba”, a conchis Putin.

Alexei Navalîi se află în prezent în Germania.  Opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că s-ar afla în spatele otrăvirii sale, acuzaţii respinse de Moscova.

Pe de altă parte diplomaţia rusă i-a acuzat în mai multe rânduri pe europeni că nu vor să transmită Rusiei datele medicale ale lui Navalnîi, denunţând refuzul lor de a coopera în acest caz.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel