Alertă teroristă la Kiev. Un bărbat a luat ostatic un funcționar bancar -Update

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat luni într-o bancă din capitala ucraineană Kiev, împreună cu directoarea sucursalei, au informat surse oficiale, citate de EFE.

Update

Poliţia a reţinut un bărbat care a luat luni o persoană ostatică într-o bancă din Kiev, a anunţat adjunctul ministrului de interne Anton Gheraşcenko, precizând că aceasta a fost eliberată teafără şi nevătămată, relatează Reuters şi AFP. "Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal", a mai spus adjunctul ministrului de interne, potrivit căruia nu se ştie încă dacă atacatorul avea sau nu explozibili reali asupra sa.

Mai târziu, Gheraşcenko a declarat unei televiziuni locale că bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.

"Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului", a mai precizat Gheraşcenko după pătrunderea poliţiştilor în clădire. El a menţionat că operaţiunea a fost executată de serviciile de securitate ucrainene (SBU).

Știrea inițială

Potrivit viceministrului de interne, Anton Gheraşcenko, luni la prânz poliţia a fost anunţată de Universal Bank cu privire la venirea unui bărbat de circa 35 de ani, care susţinea că are asupra lui un dispozitiv exploziv. Bărbatul a cerut angajaţilor băncii să sune la poliţie. Apoi, bărbatul le-a permis angajaţilor să plece, în timp ce directoarea sucursalei ''a rămas în interiorul băncii de bunăvoie'', a scris Gheraşcenko pe contul său de Facebook. El a adăugat că autorităţile ucrainene ''au început să negocieze cu teroristul'', transmite Agerpres.

La 21 iulie, un bărbat înarmat a sechestrat un autobuz cu 13 pasageri în oraşul Luţk, din nord-vestul Ucrainei. După negocieri-maraton care au durat aproape 12 ore, individul a eliberat ostaticii şi a fost reţinut de forţele de ordine.

Citește și: Bărbatul care săptămâna trecută a luat ostatic un poliţist a fost ucis de forţele speciale ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel