Alegeri UE. Rusia, implicare în destabilizarea Uniunii: ”E un război pe multe fronturi”

Darius Muresan |
Data publicării:
EXCLUSIV

Europarlamentarul Renate Weber a vorbit cu Defense România despre o posibilă ingerință a Federației Ruse în viitoarele alegeri europarlamentare.

Europarlamentarul român trage un semnal de alarmă în ceea ce privește prezența tot mai activă a Rusiei în Europa. Scopul fiind evident destabilizarea Uniunii Europene.

În contextul alegerilor europarlamentare anul viitor și creșterea îngrijorătoare la nivel european al partidelor populiste, extremiste și eurosceptice, prezența Federației Ruse nu va reprezenta nicio surpriză.

Potrivit europarlamentarului român, Rusia se va implica nu doar prin finanțări directe către partidele eurosceptice, dar va folosi toate metodele de care dispune. ”Un război pe multe fronturi”, consideră Renate Weber.

Nu am nicio îndoială că Rusia este prezentă chiar și în acest moment. Și că a fost prezentă și la alegerile trecute. Cum anume? În Parlament am asistat la dezbateri și schimburi de cuvinte foarte dure cu privire la plata unor partide extremiste de către Rusia. Nu prea m-au convins apărările făcute de aceștia. Acestea sunt lucruri pe față pe care nu cred că se vor feri să le facă. Depinde de fiecare țară ce fel de legislație are și cum permite ca astfel de fonduri murdare să penetreze în alegerile lor.

Dincolo de acest lucru nu am nicio îndoială că Rusia face tot ce poate să destabilizeze în fiecare zi Uniunea Europeană. E în interesul ei. Dar sunt convinsă că acest lucru se face prin multe feluri și nu mă îndoiesc că există și în România. Nu doar prin războiul cibernetic, site-uri, medii online, dar să știți că există și ONG-uri care cred că au scopuri și idealuri nobile, dar nu stau să se uite ce interese promovează, chiar fără să vrea. Cred că e un război pe multe fronturi, ne-a declarat Renate Weber.

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel