Alegeri SUA. Democrații au câștigat Camera Reprezentanților, republicanii și-au majorat controlul în Senat

Tudor Curtifan / 07 noi 2018 / 08:43
Donald Trump
Donald Trump

Primele date ale alegerilor din Statele Unite arată că democrații vor controla Camera Reprezentanților în timp ce Republicanii și-au majorat controlul Senatului.

Democrații au câștigat controlul Camerei Reprezentanților și vor avea o majoritate confortabilă, conform celor mai recente date privind alegerile din SUA. Republicanii și-au majorat controlul Senatului.

Preşedintele Donald Trump a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care rezultatele parţiale indică o probabilă majoritate democrată în această cameră, a anunţat adjunctul şefului de cabinet al lui Pelosi.

Preşedintele Donald Trump a afirmat, luni seară, că scrutinul legislativ parţial care se va derula marţi este "un referendum" privind politicile sale, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (de opoziţie) ar afecta proiectele prezidenţiale.

Republicanul Ted Cruz a fost reales în funcţia de senator de Texas, după o luptă strânsă cu O'Rourke. Astfel, senatorul republican Ted Cruz l-a învins pe Beto O'Rourke, un potenţial contracandidat al lui Donald Trump la scrutinul prezidenţial din 2020.

Candidata democrată Gretchen Whitmer a fost aleasă în funcţia de guvernator al statului Michigan, învingând candidatul republican Bill Schuette, conform estimărilor făcute de experţi, relatează BBC.

Zeci de milioane de americani au votat marţi la alegerile legislative parţiale şi regionale. Sunt puse în joc 35 de locuri în Senat și toate cele 435 de mandate din Camera Reprezentanților.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy