Airbus reia parțial producția în Franța și Spania și se implică în combaterea COVID-19

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Airbus SE (AIR) anunță că lucrările de producție și de asamblare urmează să fie reluate parțial, astăzi, în Franța și în Spania în urma implementării și verificării măsurilor stricte de sănătate și securitate. În plus, compania sprijină eforturile globale pentru combaterea crizei COVID-19.

Airbus a întreprins acțiuni de amploare, în coordonare cu partenerii săi sociali, pentru a garanta sănătatea și siguranța angajaților săi, asigurând în același timp continuarea activității. Implementarea acestor măsuri a necesitat o pauză temporară de patru zile în activitățile de producție și de asamblare din fabricile franceze și spaniole. Unitățile de lucru se vor redeschide doar dacă respectă noile măsuri de securitate și sănătate în ceea ce privește igiena, curățenia și păstrarea distanței sociale, garantând în același timp o eficiență sporită a operațiunilor în noile condiții de muncă.

Aceleași măsuri sunt implementate în toate celelalte unități în care nu a fost nevoie de întreruperea completă a activității.

Pentru alte activități desfășurate la nivel mondial care sunt complementare producției, Airbus continuă să promoveze munca de acasă, acolo unde este posibil. În urma implementării acestor noi măsuri, unii angajați se vor întoarce la locul de muncă pentru a asigura continuitatea activității.

În februarie, linia de asamblare finală a Airbus din Tianjin, China, a fost redeschisă după o oprire temporară a producției din cauza focarului de coronavirus și acum funcționează eficient.

 

Airbus se implică în combaterea COVID-19

 

Potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania, Airbus sprijină serviciile de sănătate, de urgență și publice care se bazează pe avioanele, elicopterele, sateliții și serviciile companiei pentru misiuni în situații critice. În plus, în ultimele zile, compania a donat mii de măști spitalelor și serviciilor publice din Europa și a început să folosească aeronavele aflate în testare pentru a transporta cantități mai mari de la furnizorii din China. Un prim zbor test cu un avion A330-800 a adus la sfârșitul săptămânii trecute în Europa aproximativ 2 milioane de măști de la Tianjin. Cele mai multe vor fi donate autorităților spaniole și franceze. Noi zboruri sunt planificate și pentru zilele următoare.

„Sănătatea și siguranța sunt prioritatea numărul unu la Airbus, astfel încât unitățile noastre de lucru din Franța și Spania nu se vor redeschide decât dacă îndeplinesc standardele impuse. Vreau să salut angajamentul ferm al angajaților noștri de a asigura continuitatea activității, în strânsă cooperare cu toți partenerii noștri. În același timp, facem tot ce putem pentru a-i sprijini pe cei aflați în prima linie, pentru a lupta împotriva coronavirusului și pentru a-i limita răspândirea. Încercăm să fim la înălțimea valorilor noastre, umili în fața unei situații atât de complexe, și ne dorim să ajutăm cât de mult putem în această perioadă foarte dificilă", a declarat Guillaume Faury, CEO Airbus.

Airbus își ia angajamentul să asigure sănătatea și siguranța oamenilor săi, menținând în același timp capacitatea de livrare a produselor și serviciilor către clienții săi, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel