Agenţia norvegiană de informaţii împiedică compania rusă TMH să pună mâna pe Bergen Engines

S.I. Catalin |
Data publicării:

Producătorul britanic de motoare şi maşini de lux Rolls-Royce a anunţat marţi că a renunţat deocamdată la planificata vânzare a Bergen Engines către o companie controlată de grupul rus TMH, după intervenţia Norvegiei, transmite Reuters.

Agenţia norvegiană de securitate (NSM) analizează vânzarea Bergen Engines, estimată la 150 milioane de euro, din cauza implicaţiilor schimbării proprietarului asupra furnizării de nave către Oslo, Norvegia fiind stat membru NATO.

Un purtător de cuvânt al Rolls-Royce a dat asigurări că a informat într-un mod corespunzător Guvernul norvegian înaintea anunţării vânzării Bergen Engines.

"Înţelegem, totuşi, că Executivul norvegian vrea acum investigaţii suplimentare privind tranzacţia, iar Rolls-Royce va coopera în toate modurile posibile la această analiză. Aşa cum ni s-a cerut, am renunţat deocamdată la planificata vânzare", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii grupului rus TMH nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Deşi investiţiile străine sunt bine venite în Norvegia, ele trebuie să fie evaluate luându-se în considerare potenţialele ameninţări la adresa securităţii naţionale, a explicat ministrul Justiţiei, Monica Maeland.

Bergen Engines are aproximativ 950 de angajaţi şi produce motoare diesel şi pe benzină pentru marină şi pentru producţia de energie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel