Afganistanul rămâne un câmp fierbinte. Peste 500 de atacuri aeriene au avut loc în luna noiembrie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Air Force Central Command (AFCENT) a anunțat că, în luna noiembrie, deși numărul atacurilor aeriene a scăzut față de luna precedentă, în cursul acestora s-au folosit cantități impresionante de muniție, transmite Jane. 

Combined Forces Air Component Commander (CFACC) a publicat statistica privind atacurile aeriene înregistrate în Afganistan în luna noiembrie. În cursul celor 519 misiuni declanșate au fost folosite cantități mari de muniție. Aceasta comparativ cu cele 777 de atacuri aeriene care au avut loc în luna octombrie și 948 în luna septembrie, care a fost cea mai activă lună din acest an în ceea ce privește numărul misiunilor aeriene.

În timp ce atacurile aeriene s-au redus în mod tradițional din noiembrie până la reluarea „sezonului de luptă” afgan în aprilie, în luna noiembrie 2018, atacurile aeriene au crescut efectiv față de luna precedentă - de la 769 la 841. Reducerea din acest an o aduce la același nivel cu cele înregistrate în 2018 de când au fost date publicității, pentru prima dată, în 2009.

Statistica arată că anul 2019 este unul dintre cei mai activi ani pentru avioanele americane și ale coaliției din Afganistan, în ultimul deceniu, cu 6.727 de atacuri aeriene înregistrate până acum. În anul 2018 deși au fost 7.362 de misiuni aeriene, cantitatea de muniție folosită a fost mult mai mică decât cea care a fost consumată în 2019. Chiar și așa Afganistanul rămâne un câmp fierbinte.

Vezi și: Forțele Aeriene din Afganistan au recepționat încă 30 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel