Forțele Aeriene din Afganistan au recepționat încă 30 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania MD Helicopters din Statele Unite ale Americii a anunțat că a finalizat livrarea primelor 30 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F pentru Forțele Aeriene din Afganistan, transmite dfence blog.

Ultimele cinci elicoptere, parte a contractului de 30 de aeronave semnat în septembrie 2017, au fost expediate de pe Aeroportul Mesa-Gateway din Arizona, cu ajutorul unui avion de transport Boeing 747 și au ajuns la Kandahar. Aeronava a fost reasamblată și gata de serviciu activ în mai puțin peste 10 zile, potrivit unui comunicat al companiei.

Site-ul companiei a spus că elicopterul Cayuse Warrior MD530F Light Scout Attack oferă capacități operaționale sporite, versatilitate mai mare în misiuni și performanțe superioare în executarea unei game largi de misiuni.

Cu această expediere, MD Helicopters a îndeplinit cu succes toate cerințele din Ordinul de livrare 1 IDIQ, iar numărul de aeronave de instruire și de luptă MD 530F livrate către Forța Aeriană Afgană a ajuns la 60.

MD Helicopters are 24 de aeronave suplimentare contractate prin intermediul vehiculului contract IDIQ.

Vezi și: Forțele Aeriene Afgane vor avea o flotă de 60 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel