Afacerea Khashoggi: Arabia Saudită va întări supravegherea serviciilor de informaţii

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
prinţul moştenitor saudit, Mohammad bin Salman
prinţul moştenitor saudit, Mohammad bin Salman

Arabia Saudită a anunţat joi crearea unor instanţe guvernamentale pentru a îmbunătăţi supravegherea serviciilor sale de informaţii ca urmare a indignării internaţionale suscitate de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, critic al regimului de la Riad,

Un comitet sub responsabilitatea prinţului moştenitor saudit, Mohammad bin Salman, a aprobat crearea a trei departamente pentru a se asigura că operaţiunile serviciilor de informaţii vor fi aliniate la politica de securitate naţională, legile internaţionale în privinţa drepturilor omului şi "procedurile aprobate", a informat joi agenţia oficială saudită de presă. Comunicatul acesteia nu face nicio referire la Jamal Khashoggi, potrivit AFP.

Arabia Saudită susţine că jurnalistul a fost ucis pe 2 octombrie în interiorul consulatului său la Istanbul într-o "operaţiune care a scăpat de sub controlul" statului saudit, condusă de adjunctul şefului agenţiei saudite de informaţii, Ahmed al-Assiri, şi de consilierul la curtea regală Saud al-Qahtani care au fost amândoi destituiţi.

Regele Salman a cerut ulterior restructurarea principalei agenţii de informaţii sub supervizarea fiului său, confruntat cu un val de critici la nivel internaţional în legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi, cu toate că guvernul neagă orice implicare a prinţului moştenitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel