România expulzează și ea un diplomat rus. Adjunctului ataşatului militar, declarat persona non-grata

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a adjunctului ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexey Grishaev, având în vedere că "activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE),

Potrivit MAE, aceste elemente au fost comunicate părţii ruse, luni, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin.

Comunicatul de presă al MAE vine la mai puţin de o zi, după ce ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a răspuns unor amenințări pe care Ambasada Rusiei le-a făcut la adresa României.

Orice ameninţare la adresa României este de fapt o ameninţare la adresa NATO, a afirmat, duminică, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El s-a referit la recentele tensiuni din regiunea Mării Negre şi a subliniat că NATO "este cea mai puternică alianţă politico-militară".

"Faptul că România face parte din această alianţă este o garanţie pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi, fără niciun fel de dubiu, de aceea am şi spus că nu există niciun fel de pericol pentru România şi pentru cetăţenii ei în cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute. Dar trebuie să fim foarte clari aici: orice ameninţare la adresa României este de fapt o ameninţare la adresa NATO şi luăm în serios aceste aspecte", a subliniat şeful diplomaţiei române la Antena 3.

Totodată, el a vorbit şi despre un recent mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

,,Am citit în trecere o reacţie pe care Ambasada Rusiei a postat-o în aceste zile pe Facebook şi am văzut acolo un fel de avertisment mai mult sau mai puţin voalat la adresa României, de a nu merge în siajul unor aventurişti militari din conducerea NATO. Cert este că este regretabil faptul că nu se ştie încă în cadrul diplomaţiei ruse că, după 17 ani de la momentul aderării României la NATO, România este NATO", a afirmat Bogdan Aurescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel