Acţiunile de spionaj ale Rusiei şi Chinei sunt tot mai dese în Cehia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile de informații din Rusia și China se află în spatele celor mai agresive acțiuni de spionaj din Republica Cehă. Aceasta este acuzația pe care a lansat-o Agenția de Contraspionaj a Europei Centrale marți, într-un raport pentru anul 2018.

„Obiectivul cheie al Rusiei este manipularea proceselor de luare a deciziilor și a persoanelor responsabile de luarea deciziilor pentru a forța opoziţia să desfăşoare activități care să se slăbească", a punctat BIS, serviciul de contrainformații al Cehiei.

„Activitățile din spectrul activist pro-rus, implicați în activități de dezinformare, au reprezentat cea mai gravă amenințare pentru constituționalitatea Republicii Cehe în 2018″, a precizat raporul BIS, citat de The Moscow Times.

Activitățile au fost legate de politică, diplomație, spionaj, economie și război informațional, a declarat agenția cehă de contrainformații BIS. Acesta a declarat că agențiile de informații interne, militare și externe ale Rusiei - SVR, GRU și FSB - au fost active în Republica Cehă anul trecut. 

Serviciile de informații ruse și chineze se află în spatele celor mai agresive activități de spionaj din Republica Cehă.

Rusia a continuat să folosească ofițerii de informații care acționează sub acoperire diplomatică , ca parte a unei strategii generale de război hibrid împotriva statelor membre UE și NATO, mai precizează raportul BIS.

Luna trecută, cehii au anunțat că în 2018 a destructurat un mare lanț de de hackeri ruși, care au avut un scop precis, crearea de atacuri cibernetice împotriva statelor UE.

De asemenea, un număr semnificativ al atacurilor cibernetice au fost direcționate către ministerul de Externe al Cehiei. Mai mult, experții în contraspionaj au avertizat că și serviciile din China a făcut demersuri pentru recrutarea de agenți, respectiv pentru destabilizarea instituțiilor din Cehia, anul trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel