Achiziția de avioane Rafale a fost doar începutul. Grecia va cumpăra fregate Belharra din Franța

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecia va achiziționa fregate Belharra din Franța, cel puţin asta susţin mai multe publicaţii mass-media elene. Potrivit posturilor de știri grecești OnAltert și OPEN TV, fregatele, cunoscute și sub numele de Belharra, pe care Atena intenţionează să le cumpere, vor deveni în cele din urmă parte a noii flote de nave a Forţelor Navale Elene. Grecia menține strânse legături cu Franța, iar achiziționarea fregatelor franceze Belharra – versiunea de export a FTI (Frégate de Taille Intermédiaire), construite de NAVAL GROUP – este considerată ca fiind cel mai costisitor program de înzestrare întreprins vreodată de forțele sale armate.

Oferta franceză este considerată cea mai potrivită, întrucât îndeplinește criteriile operaționale ale Marinei, oferă o soluție intermediară până la construirea noilor fregate și, în același timp, reprezintă un avantaj pentru șantierele navale grecești, deoarece o parte din fregatele franceze vor fi construite aici, potrivit cotidianului Greek City Times.

Relația strategică pe care Atena și Parisul o construiesc constant în ultimul an a jucat un rol decisiv în selectarea fregatelor din clasa Belharrei. Achiziționarea fregatelor franceze este cel mai mare program de armament implementat vreodată de Forțele Armate Elene. 

Citeşte şi : Grecia, primul client european care va deține avioane Rafale. Pe fondul tensiunilor cu Turcia, contractul cu Franța a fost semnat în timp record

Costul său total se ridică la 5 miliarde EUR.Acesta include construirea a patru fregate multi-rol împreună cu echipamentele acestora, modernizarea fregatelor mai vechi și suport tehnic.

Acordul prevede, de asemenea, achiziționarea a două fregate modernizate La Fayette până la finalizarea construcției celor noilor. Dintre cele patru fregate noi ale Marinei Elene, două ar trebui să fie construite în șantierele navale grecești, conform înţelegerilor stabilite intre Grecia şi Franţa.

Fregatele Belharra – versiunea de export a fregatelor franceze FTI (Frégate de Taille Intermédiaire) – vor putea desfășura o gamă largă de misiuni, cum ar fi război de suprafață, războiul anti-submarin, război antiaerian, patrulare, securitatea maritimă, controlul zonei economice exclusive (ZEE) etc. 

O fregată din clasa Belharra are o lungime de 122 m și un deplasament de 4.460 de tone. Nava va avea un echipaj de 110 persoane, precum și un detașament format din 15 militari care alcătuiesc personalul aeronautic. O fregată va avea, de asemenea, o punte de zbor/aterizare și un hangar pentru a găzdui un avion fără pilot VTOL (decolare și aterizare verticală) sau un elicopter naval NH-90.

Fregatele Belharra pot fi armate cu un singur tun Oto Melara 76mm Super Rapid, două tunuri automate Narwhal de 20 mm – acționate de la distanță, 8 rachete anti-navă Exocet MM-40 Block 3, două Sylver A50 cu 8 celule VLS, patru rachete sol-aer MBDA Aster 15/30 și torpile EuroTorp MU90 Impact.

O fregată Belharra va avea capacitatea de a atinge o viteză maximă de 27 de noduri (50,0 km / h), cu o autonomie maximă de croazieră de 5.000 MM (9.300 km) la 15 noduri (27.8 km / h).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel