Achiziționarea a încă cinci F-16 de către România, în linie dreaptă. Aviz în CSAT

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat achiziția de încă cinci avioane F-16 pentru Armata României.

La finalul ședinței CSAT din această seară, președintele Klaus Iohannis a anunțat că proiectul pentru achiziționarea a încă 5 avioane F-16, venit de la Guvern, a primit aviz favorabil.

(w670) Realimenta

Președintele României a amintit că, potrivit legii în vigoare, avizul CSAT este un pas procedural pentru a finaliza achiziția celor cinci avioane F-16, procedură care are nevoie de acordul Parlamentului fiind vorba de o achiziție de peste 100 de milioane de euro, dar care prevede inițial un aviz în CSAT.

„Am discutat azi (n.r. - în ședința CSAT) în ce privește achizițiile pentru armată. Este vorba despre a achiziționa încă cinci avioane F-16. În CSAT a venit Guvernul cu un proiect de lege care a fost avizat favorabil. Vă reamintesc, pentru achiziții mai mari de 100 de milioane de euro este nevoie de acordul Parlamentului, dar procedura prevede un aviz pe proiectul de lege în CSAT și legea care va fi discutată în Parlament”, a transmis președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Amintim că fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa, pe 3 iulie 2019, că Parlamentul a aprobat iniţierea de către MApN a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie a unui pachet de 5 avioane F-16 de la Guvernul Portugaliei.

CITEȘTE ȘI: Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel