Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16, România. Sursă: MApN
F-16, România. Sursă: MApN

După cum se poate citi în comunicatul Consiliului de Miniștri din Portugalia de ieri, 22 august 2019, Guvernul a aprobat un buget de 130 de milioane EUR pentru cheltuielile legate de vânzarea a cinci avioane de vânătoare F-16 către România, potrivit passarodeferro.com.

,, A fost aprobată o rezoluție care autorizează Forța Aeriană să plătească cheltuieli pentru acoperirea costurilor care decurg din contractul care va fi încheiat cu România pentru vânzarea a cinci aeronave F-16. Pentru a nu afecta capacitatea operaţională a Forţelor Aeriene Portugheze, cheltuielile necesare pentru a finaliza tranzacţia, estimate la 130 de milioane de euro, vor fi acoperite în totalitate din veniturile rezultate din contractul cu România, fapt ce va duce şi la întărirea cooperării dintre cele două ţări în ceea ce priveşte împărţirea costurilor, abilităţile tehnice şi creşterea capacităţii operaţionale a Forţelor Aeriene Portugheze", precizează site-ul passarodeferro, care citează documentul aprobat de Guvernul portughez.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa, pe 3 iulie 2019, că Parlamentul a aprobat iniţierea de către MApN a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie a unui pachet de 5 avioane F16 de la Guvernul Portugaliei.

„Salut faptul că Parlamentul României a aprobat marţi, 2 iulie, aşa cum cere legea în cazul achiziţiilor care depăşesc 100 de milioane de euro, iniţierea de către Ministerul Apărării Naţionale a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie pentru un pachet de 5 avioane F16 de la Guvernul Republicii Portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, necesare continuării realizării graduale a Capabilităţii Operaţionale Aeriene Critice", preciza la acel moment ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

Gabriel Leş spunea în luna aprilie că România ar putea semna în acest an contractul pentru achiziţionarea celor cinci avioane F16 de la portughezi, dar are îndoieli că România ar putea achiziţiona avioane F35 de la americani, care pentru România, în acest moment "sunt un pic prea mult".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel