Achiziție corvete. Procesul, amânat la solicitarea Șantierului Naval Constanța

Tudor Curtifan / 16 ian 2019 / 15:45

Procesul prin care Şantierul Naval Constanţa a solicitat anularea actului normativ în baza căruia a fost organizată licitaţia pentru corvete a fost amânat.

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc astăzi primul termen în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa a cerut anularea actului normativ în baza căruia a fost organizată licitaţia pentru corvete.

Potrivit Capital, procesul a fost amânat până miercuri pentru 20 februarie. Motivul acestei amânări îl constituie faptul că Şantierul Naval Constanța nu a angajat avocat, precizând că nu au reușit încheierea unui contract de asistență juridică, având în vedere că în această perioadă au fost sărbătorile de iarnă.

Totodată, compania Damen a făcut o cerere de intervenţie în dosar. Damen a formulat o cerere de intervenţie în acest dosar, în favoarea Guvernului României, care va fi pusă în discuţia părţilor la termenul următor, stabilit pentru 20 februarie.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României.

Amintim că procedura achiziționării corvetelor a fost suspendată după ce secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, i-a adus la cunoştinţă ministrului Apărării, Gabriel Leş, că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy