Achiziție corvete. Iohannis: România va duce la bun sfârșit programele de înzestrare

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că România s-a angajat să cheltuiască 2% din PIB pentru Apărare şi că este dispusă să ducă la bun sfârşit programele de înzestrare.

Şeful statului a vorbit despre amânarea licitaţiei privind achiziţionarea de corvete. 

"În CSAT am discutat în fiecare an cum adaptăm aceste programe strategice, suntem în grafic. De ce nu se progresează pe corvete este o întrebare la care, probabil, o să vă răspundă mai bine Ministerul Apărării. Din punctul meu de vedere, lucrurile din punctul de vedere al CSAT sunt clare - Guvernul, în speţă Ministerul Apărării, trebuie să livreze şi sper că această abordare se găseşte şi la Ministerul Apărării.

Răspunsul concret la licitaţia cu corvetele o să îl primim când probabil ministerul primeşte răspunsul la acea sesizare pe care au făcut-o, având, zic ei, nişte elemente de incertitudine, dar în ansamblu noi ştim ce vrem. Avem la dispoziţie fondurile, fiindcă este un angajament al României, nu este un angajament doar al Guvernului sau doar al CSAT, şi vom duce aceste lucruri la bun sfârşit", a precizat Iohannis.

 

Stoltenberg a subliniat importanța atingerii 2% din PIB pentru apărare

 

La rândul său Jens Stoltenberg a spus că se aşteaptă ca toată lumea care s-a angajat să atingă planul de 2% din PIB pentru Apărare se va ţine de cuvânt.

"În ceea ce priveşte planul de a atinge 2%, înţeleg că cifra este aşteptată şi pentru 2019 şi mă aştept că toată lumea se va ţine de cuvânt în vederea cheltuielilor pentru Apărare. România este foarte aproape şi sper că anul acesta va reuşi să atingă cei 2%. Constatăm că din ce în cei mai mulţi aliaţi investesc în Apărare. Din 2016 încoace, aliaţii europeni şi Canada au adăugat 41 de miliarde de dolari în plus la bugetul de apărare. Pe baza planurilor naţionale pe care le-am primit de la aliaţi, ne aşteptăm ca această cifră să crească la 100 de miliarde până la sfârşitul anului viitor", a declarat oficialul NATO. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel