''Academia Abrams'' din Polonia | Militarii polonezi au început cursurile de pregătire pentru operarea tancurilor M1A2 Abrams SEPv3

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În poligonul Centrului de instruire al Forțelor Terestre Poloneze din Poznań, Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al apărării, a luat parte la prima sesiune de pregătire a soldaților polonezi care urmează să opereze primele tancuri Abrams. 

Potrivit publicaţiei Defence24, pregătirea militarilor polonez este atent coordonată de instructori militari americani.

În cadrul așa-numitei ''Abrams Academy'', până la sfârșitul anului 2022, vor urma cursurile aproximativ 150 de militari polonezi, inclusiv personalul tehnic, instructorii și operatori (echipajele tancurilor).

În poligonul Centrului de instruire al Forțelor Terestre Poloneze din Poznań a fost prezent și comandantul Corpului V al Armatei SUA, generalul John S. Kolasheski, care a lăudat atât tancul Abrams, cât și relațiile polono-americane și interoperabilitatea în cadrul NATO.

După cum a indicat ministerul polonez al Apărării, versiunea M1A2 Abrams SEPv3 achiziționată de Polonia are specificații identice cu cea folosită de armata SUA. Forțele Armate Poloneze au optat pentru cea mai modernă variantă a tancului american M1A2 SEPv3, dotată cu celebrul sistem de protecție Trophy. 

La 17 februarie 2022, Departamentul de Stat al SUA a decis în final să aprobe vânzarea către guvernul Poloniei a 250 de tancuri M1A2 SEP V3 și a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 6,0 miliarde de dolari.

La 5 aprilie 2022, Polonia a semnat un contract pentru achiziționarea a 250 de tancuri M1A2 Abrams SEP V3, denumite și M1A2C. Primele tancuri ar urma să fie produse până la sfârșitul anului 2024, iar prima livrare va începe în 2025.

,,Aș dori să subliniez că, atunci când am anunțat achiziționarea a 250 de tancuri Abrams pentru armata poloneză anul trecut, am spus că procesul de pregătire pentru ca armata poloneză să achiziționeze aceste tancuri se va desfășura foarte rapid. A început cursul, a început instruirea, ceea ce oferă posibilitatea de a pregăti rapid soldații polonezi și tehnicienii polonezi pentru a opera tancurile Abrams într-un timp scurt", a declarat Mariusz Blaszczak.

În același timp, pe 15 iulie 2022, Polonia a anunțat achiziționarea a 116 tancuri de M1 Abrams second-hand din Statele Unite pentru a-și întări forțele armate. Această decizie a venit ca urmare a invaziei Ucrainei de către Forțele Armate Ruse, dar şi pentru a umple golurile create de transferul celor peste 200 de tancuri T-72 din Polonia în Ucraina va avea loc încă de anul viitor.

Pe 19 iulie 2022, primele 28 de tancuri M1A2 Abrams pentru armata poloneză au sosit în Polonia. Acestea sunt cele pe care militarii polonezi se antrenează acum la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze . 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel